De waarde van Dogecoin zal volgens deze grafiek dalen tot 0,05 dollar

De waarde van Dogecoin is sinds de piek in mei met bijna 70 procent gedaald. Vandaag betaal je voor de grapmunt 0,23 dollar. Volgens een grafiek, waarbij er gesproken wordt van een hoofd-en-schouderpatroon, kan de koers van DOGE verder dalen tot 0,05 dollar.

Net zoals Bitcoin kreeg Dogecoin maandagochtend opnieuw een opdoffer te verwerken. Na de aankondiging dat de Chinese provincie Sichuan een verbod heeft opgelegd voor het ‘minen’ van cryptomunten zijn de koersen van nagenoeg alle cryptomunten gezakt. Omstreeks 16.00 uur was die van Dogecoin gedaald met ruim 14 procent in vergelijking met 24 uur geleden. Met een waarde van 0,23 dollar is de grapmunt bijna 70 procent minder waard dan op het hoogtepunt in mei. Op 8 mei was Dogecoin even 0,73 dollar waard.

Hoofd-en-schouderpatroon

Volgens de twitteraar Tyler, een bekende voorstander van Bitcoin en cryptoanalist op het socialemediaplatform, kan de koers van de memecoin verder zakken tot 0,05 procent. De naam van het profiel is een verwijzing naar een personage uit de film ‘Fight Club’.

Tyler postte afgelopen vrijdag een grafiek om zijn punt te staven. Volgens die grafiek is er sprake van een hoofd-en-schouderpatroon waarbij een centrale piek omringd wordt door twee kleinere pieken die bijna even groot zijn. Dit soort formaties duidt in de technische analyse op een negatieve trendommekeer.

Volgens verschillende beurssites is de hoofd-en-schouderpatroon een van de meest betrouwbare patronen binnen de technische analyse.

0,29 dollar als steunlijn

Tyler is er zelfs van overtuigd dat een tweet van Elon Musk de koers van Dogecoin niet de hoogte kan laten inschieten. “Hij heeft het al geprobeerd en telkens resulteerde dat in een nieuw dieptepunt.”

De grafiek geeft een steunniveau aan van 0,29 dollar. Dat is een symbolische grens die DOGE in principe zou moeten doorbreken om te spreken van een trendbreuk. Dat is ook hetgeen dat de afgelopen 24 uur gebeurd is. De koers van de grapmunt is vlotjes onder die symbolische grens gedoken.

In vergelijking met de start van 2021 noteert de koers van Dogecoin nog altijd 5.600 procent hoger.

(am)

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20