Cryptobeleggers lijken zich te keren tegen Twittergedrag van Elon Musk

Cryptobeleggers houden hun hart vast wanneer Tesla-CEO Elon Musk begint te tweeten. De afgelopen maanden heeft de topman met zijn tweets meermaals een impact gehad op de koers van onder meer Bitcoin (BTC) en Dogecoin (DOGE). Voor sommige beleggers is de maat nu vol.

Bitcoin heeft sinds dit weekend veel moeite om opnieuw de kaap van 50.000 dollar te ronden. Na een tweet waarin Musk zei niet langer betalingen met BTC toe te laten heeft de cryptomunt een forse dreun gekregen. ‘We zijn bezorgd over het snel toenemende gebruik van fossiele brandstoffen voor Bitcoin-mijnbouw en transacties’, schreef hij toen.

Bitcoin onder de 50.000 dollar

Musk liet zondag opnieuw van zich horen. In een Twittergesprek impliceerde hij toen dat Tesla de rest van zijn Bitcoins heeft verkocht of zou kunnen verkopen. Kort na het nieuws kreeg de cryptomunt opnieuw een zware klap te verwerken. Maandagochtend was de waarde zelfs even gezakt tot 42.000 dollar.

Intussen heeft Musk de schade wat proberen te beperken door een nieuwe tweet de wereld in te sturen. ‘Om duidelijk te zijn over alle speculatie, Tesla heeft geen enkele bitcoin verkocht’, schreef hij. Sindsdien is de munt opnieuw gestegen tot 44.800 dollar. Ook Dogecoin heeft wat terrein verloren na het Twittergesprek van Musk. Sinds zondag is de waarde van de munt gezakt van 0,54 naar 0,48 dollar, oftewel een verlies van 11 procent.

Ontevredenheid bij beleggers

Volgens sommige cryptoliefhebbers gaat Musk te ver met zijn tweets. Zo is er één belegger een petitie gestart tegen het twittergedrag van Musk. Op dit moment betreft het nog een bescheiden petitie. Bij de start was het de bedoeling om 100 handtekeningen te verzamelen. Dat is intussen gelukt. ‘Tot hij zijn BTC verkoopt, zal Musk de kans krijgen om het marktsentiment oneerlijk te beïnvloeden ten nadele van elke andere handelaar’, staat er in de petitie te lezen.

Ook op sociale media krijgt Musk almaar meer kritiek te slikken. Afgelopen vrijdag had Fred Wilson, stichtend partner van Union Square Ventures, zich al negatief geuit over het Twittergedrag van Musk. ‘Hij speelt spelletjes. Het is moeilijk om iemand die dat doet serieus te nemen. Ik heb hierdoor het afgelopen jaar enorm veel respect voor hem verloren’, tweette hij.

Ook op Reddit trekken beleggers van leer tegen Musk. ‘Bitcoin heeft zich in de loop der jaren keer op keer bewezen waarom het de koning is. En projecten als Ethereum werken al jaren aan schaalvergroting in dit perspectief. Laat u niet manipuleren door de tweets van Musk’, staat er te lezen in een zeer populaire post (meer dan 16k upvotes).

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20