D’Ieteren en Solvay bijten stukje dividend af voor gedupeerden coronacrisis

Na chemiereus Solvay vraagt nu ook autoverdeler D’Ieteren zijn aandeelhouders om een deel van de jaarlijkse aandeelhoudersvergoeding opzij te schuiven voor de medewerkers die getroffen werden door de coronacrisis.

D’Ieteren verdeelt merken als Volkswagen, Audi en Porsche en is ook het bedrijf achter onder meer Carglass. Hoe de jaarlijkse winst verdeeld wordt, is een beslissing van de aandeelhoudersvergadering. Maar de raad van bestuur van de Brusselse groep stelt die vergadering voor om de aanvankelijk geplande verhoging van het dividend – 0,15 euro per aandeel – toe te wijzen aan ‘de lancering van een solidariteitsprogramma ter ondersteuning van werknemers van de groep die problemen ondervinden als een gevolg van de Covid-19-crisis.’ Het dividend blijft daardoor op 1 euro bruto per aandeel, zoals vorig jaar.

Francis Deprez, de CEO van autoverdeler D’Ieteren

Als de aandeelhouders de geste doen, komt er 8 miljoen euro in het solidariteitsfonds. ‘Het programma staat ook open voor persoonlijke bijdragen van bestuurders, managers en medewerkers van de groep’, voegt D’Ieteren eraan toe.

Solvay

Eerder riep chemiereus Solvay zijn aandeelhouders op om een derde van hun slotdividend, of 0,75 euro van 2,25 euro bruto per aandeel, in een solidariteitsfonds te storten. De top van het bedrijf engageerde zich om een deel van hun vergoeding in het fonds te stoppen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20