Derde rijkste Mexicaan: “Bitcoin is wel degelijk het nieuwe goud”

Ricardo Salinas Pliego, de derde rijkste persoon van Mexico, is ervan overtuigd dat Bitcoin (BTC) het nieuwe goud is. In een tweet liet de man weten dat hij Bitcoin verkiest boven fiatgeld of goud.

“Dat is helemaal zo. Bitcoin is het nieuwe goud, maar het is nog meer draagbaar dan het edelmetaal. Het is zoveel gemakkelijker om BTC op zak te hebben dan enkele goudstaven. Ik besef dat dit niet geapprecieerd zal worden door goudliefhebbers”, reageerde Pliego op een tweet van Michael Saylor, CEO van MicroStrategy.

“Bitcoin mag niet je portefeuille ontbreken”

Waarom is dit belangrijk?

Pliego is zeker niet de eerste persoon ter wereld die Bitcoin vergelijkt met goud. Veel beleggers en experts maken die vergelijking omdat er van Bitcoin een beperkt aantal munten kunnen gecreëerd worden. Die limiet werd vastgeklikt op 21 miljoen. Door die schaarste is Bitcoin, net zoals goud, een goede bescherming tegen inflatie.

Taylor had via Twitter een video gedeeld waarin Pliego vertelt hoe Bitcoin beter is dan fiatgeld voor mensen die hun koopkracht willen beschermen. “Bitcoin zou aanwezig moeten zijn in de portefeuille van iedere belegger”, zei hij in de video. “De cryptomunt heeft een internationale waarde en heeft een enorme liquiditeit.”

Pliego is een gekende voorstander van de cryptomunten. Zo heeft hij al op meerde platformen zijn liefde geuit voor Bitcoin. Met de legalisering van Bitcoin in El Salvador werd op Twitter hem ook de vraag gesteld of Mexico ooit de cryptomunt zou legaliseren. “Dat weet ik niet”, reageerde de man.

Bitcoin kreeg vorige week opnieuw een stevige opdoffer te verwerken. De waarde van de munt was even onder de grens van 30.000 dollar gezakt. Het afgelopen weekend heeft BTC een deel van die verliezen kunnen wegwerken. Op het moment van dit schrijven betaalt u 34.500 dollar voor één Bitcoin.

“Minder kopers bij volgende dip Bitcoin”

Ook de goudliefhebbers zijn actief op sociale media. Zo heeft Peter Schiff, hoofdeconoom bij Europac, via Twitter laten weten dat Bitcoin inferieur blijft ten opzichte van goud. “De meeste beleggers die tijdens de laatste dip van Bitcoin onder 30.000 dollar hebben gekocht, zullen dat niet doen bij de volgende dip. De belangrijkste kopers zullen degenen zijn die winst namen bij een herstelbeweging. Daarom zal de volgende dip lang niet zo veel steun krijgen. Nieuwe kopers zullen waarschijnlijk verschijnen bij 20.000 dollar, maar dat zullen er minder zijn dan op het moment dat de prijs onder 30.000 dollar zakte”, schreef hij vorige week op Twitter. (lb)

Lees ook:

Meer