Deliveroo wil 1 miljard pond ophalen bij beursgang

De maaltijdbezorger Deliveroo gaat met een positieve ingesteldheid de beursintroductie tegemoet. Het bedrijf verwacht 1 miljard pond op te halen bij de beursgang.

Deliveroo heeft vorige week laten weten dat het plannen heeft om naar de beurs te trekken. Volgens de meest recente berichten zullen we in de loop van april aandelen van de maaltijdbezorger kunnen kopen op de London Stock Exchange. Deliveroo heeft maandag via een persbericht bevestigd dat het 1 miljard pond wil ophalen bij de beursgang.

Geen winstcijfers

Door de coronacrisis was 2020 een recordjaar voor de maaltijdbezorger. In veel landen moesten de horecazaken immers de deuren sluiten, wat in het voordeel was van de maaltijdbezorgers. Deliveroo heeft zo de totale waarde van alle bestellingen zien toenemen met 64,3 procent tot 4,1 miljard pond.

Desalniettemin kon het bedrijf vorige week bij de bekendmaking van de jaarresultaten niet uitpakken met winstcijfers. Deliveroo heeft vorig jaar een verlies geleden van 223,7 miljoen pond, tegenover een verlies van 317,3 miljoen pond in 2019.

7 miljard dollar

Deliveroo werd bij een financieringsronde in januari door investeerders wel gewaardeerd op meer dan 7 miljard dollar. Vraag is in welke mate de beleggers volgende maand geïnteresseerd zullen zijn om hun kapitaal te investeren in een maaltijdbezorger. Verwacht wordt dat de wereldwijde economieën met mondjesmaat zullen heropenen. Dat zou onder meer betekenen dat cafés en restaurants opnieuw de deuren mogen openen, wat natuurlijk minder goed nieuws is voor de maaltijdbezorgers.

De afgelopen weken hebben overigens al aangetoond dat er een rotatie gaande is van groei- en techaandelen naar cyclische aandelen, die het goed doen wanneer er economische groei is. Het Amerikaanse Delivery Hero daalde bijvoorbeeld met 28 procent sinds de piek op 5 januari 2021.

Lees ook:

(tb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20