Carrefour test levering boodschappen via Deliveroo

Supermarktketen Carrefour laat vanaf dit weekend in België boodschappen aan huis leveren door Deliveroo. Dat heeft het bedrijf vrijdag bekendgemaakt.

Dat gebeurt voorlopig wel alleen in Brussel, en eind maart in Luik, Antwerpen en Gent. Als de dienst aanslaat willen Carrefour en Deliveroo ook uitbreiden naar andere, ook kleinere, steden in ons land.

Via de app van de bezorgingsdienst kunnen klanten van Carrefour in 30 minuten eten en drinken thuis laten bezorgen. Er is keuze uit bijna 1.200 producten. Er kan elke dag worden besteld tot 19.30 uur, 7 dagen op 7.
Van zodra een klant via de app van Deliveroo bestelt bij een Carrefour, zullen medewerkers van de supermarkt binnen enkele minuten de boodschappen klaarzetten. Koeriers van Deliveroo pikken die op, en leveren binnen de 30 minuten.

5 euro

Klanten betalen per bezorging 5 euro extra. Ook alcohol kan worden besteld, maar de koerier zal dan bij levering de identiteit van de ontvanger controleren, klinkt het bij Carrefour. Tabak kan niet worden besteld.
Testen hebben aangetoond dat klanten gemiddeld via Deliveroo zo’n 10 producten bestellen. Voor grotere of zwaardere bestellingen zullen meerdere koeriers worden ingeschakeld.

Met de samenwerking zegt Carrefour te mikken op een breed publiek. “Het komt tegemoet aan de groeiende vraag naar thuislevering van essentiële middelen”.

Vorig jaar was er ook een test met Uber Eats.

Lees ook: Deliveroo wil dit jaar starten in vijftien extra steden in België

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20