Carrefour levert boodschappen nu ook in België aan huis

De samenwerking tussen Carrefour en Uber Eats komt naar België. Begin april begon de maaltijdkoerier boodschappen van Carrefour aan huis te leveren in sommige Franse steden, in volle lockdown. Vandaag kondigen beide partners aan dat het concept in heel Frankrijk wordt uitgerold, én bij ons. 

Sinds april hadden inwoners van Parijs de mogelijkheid om bepaalde producten van de supermarkt binnen de dertig minuten aan huis te laten leveren. Aanvankelijk was de dienst beschikbaar bij 15 Carrefour-winkels in en rond Parijs. Hij was echter zo populair dat hij al snel uitbreidde naar andere vestigingen en voor een steeds breder assortiment. 

Vanaf september hoeft u dus niet meer uit uw luie zetel te komen om boodschappen te doen. De dienst wordt in die maand getest in Brussel en Luik. Naast Frankrijk en Taiwan, waar Carrefour ook al met Uber Eats samenwerkt, wordt België dus het derde land dat kan gebruikmaken van de dienst.

Nieuwe strategie

In april bevestigde de supermarktketen nochtans aan onze redactie dat er geen plannen waren om de overstap naar België te maken, omdat ze de samenwerking met de lokale leverdienst ShipTo niet wilden opblazen. ‘We zitten met ShipTo al in een aantal grote steden (Brussel, Antwerpen, Waterloo en Gent), dus een samenwerking met Uber Eats lijkt niet meteen nodig’, klonk het toen. Intussen zijn de geesten op dat vlak dus gerijpt. 

De bedoeling is dat de leverdienst op termijn wordt uitgebreid naar andere landen waar Carrefour vestigingen heeft. 

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20