Wissel van de wacht aan top van Uber Eats

Jason Droege, de topman van Uber Eats, kondigt zijn vertrek aan. Bedrijfsveteraan Pierre-Dimitri Gore-Coty neemt over, net nu de maaltijdbezorger hard probeert om winstgevend te worden.

Jason Droege

De Amerikaan werkte verschillende jaren voor moederbedrijf en taxi-app Uber. Hij stond in december 2015 mee aan de wieg van de dochterapplicatie die zich ging toespitsen op maaltijden bezorgen aan huis. Onder zijn leiding groeide de divisie uit tot de op één na grootste inkomstenbron van het totale bedrijf.

‘Eats is een gigantisch onderdeel van de toekomst van Uber, en ik geloof niet dat dat mogelijk zou geweest zijn zonder Jason’, tweette Uber-CEO Dara Khosrowshahi. Fransman Pierre-Dimitri Gore-Coty, verantwoordelijk voor de ritten buiten Noord-Amerika, ontfermt zich voortaan over de maaltijdapp. ‘Nu Eats in de volgende fase van winstgevende groei komt, ben ik blij dat Pierre aan het roer staat’, aldus nog de Uber-topman.

Naar winstgevendheid?

Pierre-Dimitri Gore-Coty

Sinds de beursgang in mei 2019 heeft Uber het moeilijk om investeerders te overtuigen. Het bedrijf sleept een geschiedenis van verliezen achter zich aan, met bijvoorbeeld een totaal verlies van 8,5 miljard dollar in 2019. Onlangs schoof Uber zijn winstdoel nog eens een jaar op, naar het vierde kwartaal van 2020.

Uber Eats gold lange tijd als lichtpuntje binnen het bedrijf, maar ook hier zijn investeerders bezorgd over de concurrentiële markt. In het meest recente kwartaal stegen de inkomsten jaar-op-jaar met 68 procent, tot 734 miljoen dollar. Het verlies bedroeg wel 461 miljoen dollar.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20