Uber Eats levert boodschappen Carrefour aan huis

De maaltijdkoerier Uber Eats levert door de coronacrisis boodschappen van Carrefour aan huis in Frankrijk. De bedoeling is dat de samenwerking wordt uitgebreid naar andere landen.

Door de lockdown als gevolg van de Covid-19-pandemie zitten meer mensen thuis opgesloten. Overheden wereldwijd verplichten inwoners binnen te blijven om de verspreiding van het virus te beperken.

Mensen mogen nog wel naar de winkel gaan om eten te kopen, maar ook supermarkten hebben begrenzingen opgelegd gekregen, wat leidt tot lange rijen voor de deur. Voor maaltijdkoeriers levert dat een opportuniteit op voor extra inkomsten. En voor Uber is dat in het bijzonder een goede manier om de gemiste inkomsten in zijn taxidivisie goed te maken.

ShipTo

De samenwerking tussen Carrefour en Uber Eats begint op 6 april in 15 winkels in Parijs, maar moet al snel over heel Frankrijk uitgerold worden. Daarna volgen andere landen. In België zijn er voorlopig geen plannen, zegt woordvoerder Marco Demerling, maar Carrefour heeft hier met ShipTo wel zijn eigen leverdienst. ‘We zitten met ShipTo al in een aantal grote steden (Brussel, Antwerpen, Waterloo en Gent), dus een samenwerking met Uber Eats lijkt niet meteen nodig’, zegt hij.

De dienst heeft sterk aan populariteit gewonnen tijdens de lockdown. Een van de redenen daarvoor is dat 65-plussers voorrang krijgen en zorgpersoneel zijn boodschappen gratis geleverd krijgt op het werk. ‘Door de populariteit zijn de wachttijden wel wat gestegen’, waarschuwt Demerling. ‘Waar we vroeger binnen de 90 minuten bij de klant waren, kan dat nu oplopen tot 3 à 4 uur. Maar dat is nog steeds snel gezien de situatie.’ Uber Eats spreekt van een gemiddelde levertermijn van 30 minuten.

Ook andere maaltijdbezorgers namen er al extra werk bij. Het Duitse Delivery Hero brengt ook boodschappen aan huis van verschillende winkels wereldwijd en de Britse dienst Deliveroo, die ook in België actief is, brengt medicijnen en boodschappen naar mensen die oud of ziek zijn.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20