Markten:
Markten inladen...

DINSDAG 02 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Onderzoek naar lening van Amazon aan Deliveroo loopt vertraging op: ‘Alsof er niets aan de hand is!’

Logo Business AM
Business

30/03/2020 | Ruben Van Lent | 3 min leestijd

Isopix

De maaltijdkoerier Deliveroo kreeg in mei van vorig jaar een lening van 575 miljoen dollar (520 miljoen euro) van de e-commercegigant Amazon, maar die lening wordt nog steeds onderzocht door de Britse concurrentiewaakhond CMA. Deliveroo is daar niet over te spreken.

Dat schrijft de zakenwebsite Business Insider op basis van bronnen bij Deliveroo.

Amazon gaf de lening aan de Britse maaltijdkoerier in ruil voor een minderheidsbelang. De CMA vreest dat dat de concurrentie in de maaltijdsector zal aantasten en opende een onderzoek. Naar eigen zeggen kan dat nog tot juni duren.

‘Te lang’

Deliveroo vindt dat te lang in tijden van corona en denkt dat zijn werk in het gedrang komt. ‘Wij proberen eten en medicijnen te bezorgen aan verzwakte mensen en ondertussen doet de CMA alsof er niets aan de hand is.’

Onlangs is de maaltijdkoerier ook begonnen met medicijnen leveren aan ouderen en zieke mensen. Nu het Verenigd Koninkrijk, net als vele andere landen, in lockdown is, geraken mensen minder makkelijk aan basisgoederen.

‘Het is stuitend hoe de CMA niet de link legt tussen de impact van deze pandemie op onze sector en de nood aan geld’, klinkt het. De CMA wilde niet reageren op de beschuldigingen, maar laat weten dat het zal proberen zijn eigen deadlines te halen.

Restaurants

Deliveroo vroeg ook al aan de Britse regering om restaurants financieel te ondersteunen in deze tijden. De coronacrisis is namelijk een tweesnijdend zwaard voor maaltijdleveranciers. Langs de ene kant is er meer vraag van consumenten om eten te laten leveren, maar langs de andere kant sluiten heel wat restaurants volledig de deuren omdat bezorging op zich soms meer kost dan het opbrengt. Onder andere McDonald’s besliste om zijn activiteiten volledig te staken in het VK.

Een ander probleem waar Deliveroo mee te kampen krijgt, is dat volgens fake newsbronnen het coronavirus kan overgedragen worden via eten. ‘Dat heeft een enorme impact op restaurants en zet nog meer druk op supermarkten als de enige plek om veilig voedsel te halen. Terwijl je makkelijker ziek wordt in een volle supermarkt dan van afhaaleten.’

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks