Deliveroo krijgt lening van Amazon

De Britse maaltijdkoerier Deliveroo zit in slechte papieren nadat de Britse concurrentiewaakhond CMA een onderzoek is gestart naar zijn jongste kapitaalronde. Dat schrijft het persagentschap Bloomberg.

De CMA onderzoekt de inleg van datzelfde Amazon in die kapitaalronde. De techgigant pompte naar verluidt 500 miljoen dollar (450 miljoen euro) in Deliveroo in ruil voor een minderheidsbelang. De CMA vreest dat dat de concurrentie in de maaltijdleveringssector zal aantasten. De investering is bevroren tot het onderzoek is afgelopen.

Het is niet bekend hoe hoog de lening van Amazon aan Deliveroo is, maar zonder het geld vreesde het bedrijf geld tekort te hebben. Volgens bronnen van Bloomberg kan het nu weer even voort.

Verlies

De lening wordt omgezet in aandelen zodra de CMA de originele deal goedkeurt, klinkt het. Geen enkele van de partijen wilde reageren.

Volgens zijn laatste jaarverslag had Deliveroo 185 miljoen pond (216 miljoen euro) in cash en equivalenten, zoals obligaties, in 2018. De wereldwijde verkoop steeg met 75 procent, maar het verlies voor belastingen diepte uit tot 232 miljoen pond.

Just Eat

De investering toont aan dat Amazon plannen heeft om zich op maaltijdleveringen te smijten. Het doet al aan levering van boodschappen via zijn dochteronderneming Whole Foods, maar heeft in dat segment sterke concurrentie van de onlinewinkel Ocado.

Maar ook in de maaltijdbusiness zal Amazon zich mogen weren. De deals volgen elkaar op. Nog maar enkele dagen geleden fuseerde Takeaway met Just Eat en het Duitse Delivery Hero nam onlangs Woowa Brothers, de grootste Zuid-Koreaanse maaltijdkoerier, over.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20