Markten:
Markten inladen...

ZONDAG 05 APR

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Takeaway heeft Just Eat beet

Logo Business AM
Business

10/01/2020 | Ruben Van Lent | 2 min leestijd

Takeaway.com.

Er is een einde gekomen aan de biedstrijd tussen de Nederlandse maaltijdbezorger Takeaway.com en de Zuid-Afrikaanse investeerder Prosus. 80 procent van de Just Eat-aandeelhouders stemde in met het bod van Takeaway.

Dat schrijft Takeaway.com vrijdag in een persbericht.

Takeaway nam in 2016 al de Belgische en Nederlandse activiteiten van Just Eat over, maar aasde op alle aandelen van de Britse maaltijdbezorger. In augustus van dit jaar had Takeaway-CEO Jitse Groen een akkoord bereikt over de overname, maar plots deed Prosus een tegenbod.

Oorlog

Dat resulteerde in een biedoorlog tussen de twee. Takeaway had het over een ‘opportunistisch en bespottelijk’ bod van Prosus, maar dat beweerde dan weer dat het meer cash had om te investeren in de groei van Just Eat. Het Zuid-Afrikaanse Prosus zei dat Takeaway serieus onderschatte hoeveel miljoenen het in het bezorgnetwerk van Just Eat zou moeten steken.

Maar dat moddergooien is nu dus gestopt. Takeaway koopt Just Eat voor 916 pence per aandeel. Dat komt in totaal neer op 4,4 miljard pond of 6 miljard euro.

Droomcombinatie

In het persbericht heeft Groen het over ‘een droomcombinatie’. Niet abnormaal, want de fusie creëert een gigant met een beurswaarde van 12 miljard euro en een marktleider in Europa.

Het fusiebedrijf zal Just Eat Takeaway heten. Het hoofdkwartier komt in Amsterdam, de belangrijkste beursnotering in Londen.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton