Takeaway heeft Just Eat beet

Er is een einde gekomen aan de biedstrijd tussen de Nederlandse maaltijdbezorger Takeaway.com en de Zuid-Afrikaanse investeerder Prosus. 80 procent van de Just Eat-aandeelhouders stemde in met het bod van Takeaway.

Dat schrijft Takeaway.com vrijdag in een persbericht.

Takeaway nam in 2016 al de Belgische en Nederlandse activiteiten van Just Eat over, maar aasde op alle aandelen van de Britse maaltijdbezorger. In augustus van dit jaar had Takeaway-CEO Jitse Groen een akkoord bereikt over de overname, maar plots deed Prosus een tegenbod.

Oorlog

Dat resulteerde in een biedoorlog tussen de twee. Takeaway had het over een ‘opportunistisch en bespottelijk’ bod van Prosus, maar dat beweerde dan weer dat het meer cash had om te investeren in de groei van Just Eat. Het Zuid-Afrikaanse Prosus zei dat Takeaway serieus onderschatte hoeveel miljoenen het in het bezorgnetwerk van Just Eat zou moeten steken.

Maar dat moddergooien is nu dus gestopt. Takeaway koopt Just Eat voor 916 pence per aandeel. Dat komt in totaal neer op 4,4 miljard pond of 6 miljard euro.

Droomcombinatie

In het persbericht heeft Groen het over ‘een droomcombinatie’. Niet abnormaal, want de fusie creëert een gigant met een beurswaarde van 12 miljard euro en een marktleider in Europa.

Het fusiebedrijf zal Just Eat Takeaway heten. Het hoofdkwartier komt in Amsterdam, de belangrijkste beursnotering in Londen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20