Markten:
Markten inladen...

ZONDAG 05 APR

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Takeaway en Prosus strijden om Just Eat

Logo Business AM
Business

19/12/2019 | Sofie Van Waeyenberghe | 2 min leestijd

pexels

Takeaway.com heeft zijn bod op Just Eat verhoogd, luttele minuten nadat concurrent Prosus een eindejaarsbod op de Britse takeawaydienst deed.

De Nederlandse groep heeft donderdag 916 pence per aandeel geboden. Daarbij behoudt Just Eat 57,7 procent van de volledige groep. Het Amsterdamse Prosus heeft ook zijn cash aanbod verhoogd: 800 pence per stuk.

Laatste bod

Met die prijs wordt Just Eat op 5,5 miljard pond of 6,43 miljard euro geschat. Beide bedrijven zeggen dat het om het laatste bod gaat. De aandelen van Takeaway vielen met tien procent.

Just Eat heeft de vorige voorstellen van Prosus afgewezen. De laatste keer bood het bedrijf 740 pence per aandeel. De raad van bestuur gaf de voorkeur aan de volledige overname door Takeaway.

Marktaandeel

Beide bedrijven willen Just Eat in de portefeuille omdat de wereldwijde concurrentie in de maaltijdservice-industrie steeds belangrijker wordt. Uber, het Duitse Delivery Hero en andere apps strijden om het grootste marktaandeel.

Prosus en Takeaway geven de aandeelhouders van Just Eat tot 10 januari de tijd om op het aanbod te reageren. Prosus beargumenteert dat ze de cash in huis hebben om noodzakelijke veranderingen door te voeren. Takeaway claimt dan weer superieure know-how.

Source: Bloomberg


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton