Deliveroo 6 miljard euro waard na kapitaalronde

De Britse maaltijdleverancier Deliveroo haalde 180 miljoen dollar (150 miljoen euro) bij bestaande investeerders en komt daarmee op een waardering van 7 miljard dollar (5,7 miljard euro) terecht. Ook een Vlaams investeringsfonds profiteert daarvan.

Het zijn puur bestaande investeerders die extra geld pompen in het bedrijf. Volgens een persbericht wil Deliveroo het geld gebruiken om het aantal aangesloten restaurants uit te breiden, maar ook om meer in te zetten op levering van boodschappen. ‘Die dienst is snel gegroeid over het afgelopen jaar’, klinkt het. Gezien er regelmatig mensen in quarantaine moest blijven het afgelopen jaar, werden er ook vaker boodschappen aan huis besteld.

Daarnaast wil Deliveroo ook geografisch uitbreiden. Naar welke landen of steden het wil gaan, is niet duidelijk.

Beursgang

De operatie komt er in de buurt van wat Deliveroo zelf ‘een potentiële beursgang’ noemt. Eind september raakte bekend dat de koerier plannen maakte om naar de beurs te fietsen, maar meer is daar nog niet over bekend.

En ook het Antwerpse investeringsfonds Hummingbird profiteert van de waardeverhoging en de ‘potentiële beursgang’. Zes jaar geleden pompte het bedrijf voor het eerst geld in Deliveroo, hoeveel is niet bekend. Toen werd Deliveroo geschat op 100 miljoen dollar, ondertussen is dat 7 miljard.

Dat betekent een stevige duit winst voor Hummingbird, als Deliveroo ook effectief naar de beurs trekt binnenkort. In juli cashte de investeerder ook al op de verkoop van het Turkse bedrijf Peak Games aan ‘Farmville’-maker Zynga.

Deliveroo heeft er, net als andere maaltijdkoeriers, een boerenjaar op zitten. De groep verloor vorig jaar wel nog 350 miljoen euro, maar dat zou komen door extra investeringen. Concurrent Just Eat Takeaway maakte vorige week nog bekend dat zijn omzet met 64 is gegroeid naar 4 miljard euro het afgelopen kwartaal.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20