De Wever: ‘Laat federale overheid avondklok invoeren’

N-VA-voorzitter Bart De Wever roept de federale overheid op om een avondklok en uitgangsverbod in alle steden en gemeenten uit te rollen.

De Wever deed die oproep in het VTM-nieuws. De burgemeester van Antwerpen heeft wel besloten om de prostitutiebuurt in de stad te sluiten, maar voor verdere maatregelen richt hij zich naar de federale regering.

‘Ik zou de federale overheid willen oproepen een uitgaansverbod voor de nacht af te kondigen, bijvoorbeeld vanaf 22 uur voor alle niet-essentiële verplaatsingen. Daarnaast een samenscholingsverbod voor overdag, niet meer dan tien mensen samen. Dat is de vraag van de lokale politie, en die wordt ondersteund door de hele lokale politie in Vlaanderen, om dat vandaag nog in te voeren’, aldus De Wever.

Toch wil De Wever niet zelf het voortouw nemen om die avondklok in Antwerpen in te voeren. ‘Ik ga niet op kop lopen, maar we vragen het wel. De nood is hoog. Ik vraag mij af waarom men wacht. Doe het alsjeblieft, en doe het snel.’ Het initiatief ligt volgens De Wever dus bij de federale regering.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20