De perfecte timing van Buffett: hij kocht pakket aandelen van Activision net voor overname door Microsoft

De overname van Activision door Microsoft heeft het aandeel van de gameontwikkelaar een stevige boost gegeven. Nu blijkt dat Warren Buffett, hoofd van het beleggingsvehikel Berkshire Hathaway, kort voor die overname een pakket aandelen van Activision had gekocht.

Het aandeel van Activision was in het najaar van 2021 allesbehalve een aantrekkelijke belegging. Het bedrijf lag onder vuur omdat verschillende topfiguren en werknemers, waaronder de CEO Bobby Kotick, zich schuldig hadden gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer.

Tuimeling Blizzard

Op het hoogtepunt in februari was het aandeel van Activision nog zo’n 103 dollar waard. Sinds het bedrijf in opspraak kwam, nam het aandeel een diepe duik. In december 2021 schommelde de koers rond de 57 dollar op het dieptepunt. Dat was voor Buffet het uitgelezen moment om een pakket aandelen van de gameontwikkelaar te kopen.

Volgens een aangifte bij de beurswaakhond SEC (Securities and Exchange Commission, red.) had het conglomeraat van Buffett zo’n 14,7 miljoen aandelen van Activision in handen, ter waarde van 975 miljoen dollar. Dat meldt het persagentschap Reuters.

Overname door Microsoft

Buffett kon op geen beter moment een belang in het bedrijf gekocht hebben. Op 18 januari kondigde Microsoft immers aan dat het Activision wil overnemen voor 68,7 miljard dollar. Die aankondiging werd natuurlijk gevolgd door een enorme hausse van het aandeel. Het aandeel schoot die dag bijna 26 procent hoger. Intussen schommelt de koers rond 81,5 dollar. Dat is een meerwaarde van 21 procent tegenover de start van het jaar.

Koersverloop Activision afgelopen jaar

Buffett is gekend als een voorzichtige belegger die voornamelijk aandacht heeft voor de fundamentals van een bedrijf. Die beleggingstrategie heeft hem alvast geen windeieren gelegd. Tot op heden is Buffett de enige miljardair van de rijkste tien personen ter wereld (volgens de Bloomberg Billoinaires Index) die zijn vermogen sinds de start van 2021 zag aandikken.

Het merendeel van de miljardairs in de top tien van die index is actief in de techsector. Die sector heeft het sinds de start van het nieuwe jaar zwaar te verduren gekregen. Een verwachte renteverhoging in de Verenigde Staten weegt namelijk op de techaandelen.

Volgens de Bloomberg Billionaires Index is Buffett momenteel de zevende rijkste persoon ter wereld. Hij zou over een vermogen beschikken van maar liefst 114 miljard dollar. Elon Musk, CEO van Tesla en SpaceX, is met een vermogen van 227 miljard dollar de rijkste persoon ter wereld.

(lb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20