Invloedrijke belegger David Einhorn praat beurskoers Solvay hoger

Enkele lovende uitspraken van hefboomfondsbelegger David Einhorn zijn voldoende om de beurskoers van de Brusselse chemiereus tot 9 procent hoger te sturen.

In het nieuws: Solvay was deze ochtend de sterkste stijger binnen de Bel20-index. Niet omdat het chemiebedrijf naar buiten kwam, maar omdat een bekende belegger lovende taal sprak.

De details: Einhorn, de stichter van het hedgefonds Greenlight Capital, verklaarde woensdag op een beleggersconferentie in New York dat Solvay zelfs bij een verdubbeling van de koers goedkoop oogt en daarom een “top pick” is. Hij verwees onder meer naar Solvays activiteiten in de Amerikaanse staat Wyoming.

👉 “Wij denken dat deze saaie activiteit in essentiële chemicaliën aantrekkelijke, risicogecorrigeerde rendementen zal opleveren voor investeerders”, zo wordt hij geciteerd door financiële nieuwsdienst Bloomberg, die zijn lof voor Solvay verder de wereld instuurde.

Opmerkelijk: Analisten die Solvay reageren enigszins verbaasd op de koerssprong, omdat Einhorn weinig nieuws vertelde. Maar de belegger is dan ook niet de eerste, de beste. De 55-jarige multimiljonair neemt gedurfde stellingen in over Amerikaanse techreuzen – hij had het eerder aan de stok met Tesla-baas Elon Musk – en maakte tijdens de financiële crisis faam door als een van de eersten op de kwetsbaarheid van Wall Street-bank Lehman Brothers te wijzen.

Meer