De oplossingen van ChatGPT voor codeerproblemen werken maar voor 1,7 procent

ChatGPT en andere op taal gebaseerde artificial intelligence-modellen worden vaak ingezet om stukjes code voor computerprogramma’s te genereren. Maar als je als informaticastudent met een probleem zit, kan je voor een werkende oplossing vaak niet bij ChatGPT terecht.

Waarom is dit belangrijk?

AI wordt regelmatig gebruikt om computercode te genereren. Dat werkt prima voor 'simpele' codes zoals wordt gebruikt op een website, maar ondanks alle informatie zijn modellen zoals ChatGPT nog niet in staat om op complexere wijze na te denken, zelfs niet over code en programmeren.

In het nieuws: Volgens een onderzoek van de Princeton University werken de informatica-oplossingen van AI bijna niet.

  • De onderzoekers gebruikten diverse AI-modellen. Deze modellen kregen een stuk computercode met een probleem erin. Daarbij gaf men telkens aan wat het probleem was en de vraag of het AI-programma een oplossing kon uitschrijven.
  • De output werd meestal gevaagd als een patch, dat een computer precies vertelt welke lijnen code er aangepast moeten worden. De onderzoekers sto
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer