Dagje shoppen? Vlak over de grens kan je deze steden bezoeken

Als je graag shopt, kan je zeker terecht in Vlaanderen. Maar toch kan je vlak over de Belgische grens ook heel wat leuke steden vinden waar je goed kan shoppen. Hier vind je toffe winkeltjes en gezellige straatjes waar je naar hartelust kan shoppen. 

1. Lille – Frankrijk

Lille, oftewel Rijsel, is zonder twijfel één van de leukste steden over de grens. Lille is ook één van de grootste steden van Frankrijk dus er valt heel wat te doen. Denk maar aan een namiddag vol gezelligheid en leuke restaurant en koffiebars!

2. Luxemburg – Luxemburg

Het land Luxemburg is één van de kleinste en rijkste landen in Europa. De hoofdstad Luxemburg heeft daarom ook heel wat te bieden. Denk maar aan leuke winkels en restaurants die verborgen liggen in adembenemende historische gebouwen. Als je wil winkelen, moet je naar Rue des Capucins. Wandel ook eens door onbekende zijstraatjes. Zeker de moeite waard! Als je houdt van markten met lokale producten, is Luxemburg ook de place to be.

3. Maastricht – Nederland

Ben je lichtjes verslaafd aan schoenen? Dan moet je gewoon naar Maastricht. Je zal daar zeker je zin vinden, maar je portefeuille zal iets minder tevreden zijn. Als je naast shoppen ook nog eens gek bent van koffie, moet je daar ook gewoon heen. Pret gegarandeerd in deze wondermooie stad!

4. Aken – Duitsland

In het Westen van Duitsland, vlak tegen de grens van Belgisch Limburg en Wallonië, vind je de stad Aken. Je moet zeker eens in je leven naar de stad. Niet alleen om de geschiedenis, maar ook voor de aantrekkelijke winkelstraten. Van kleine boetiekjes tot leuke speciaalzaken, shoppen in Aken komt zeker goed!  

5. Sittard – Nederland

Het is niet omdat je naar Nederland gaat, dat je de mensen daar perfect zal verstaan. In dit stadje versta je de mensen echt heel moeilijk, maar dat zorgt er weer voor dat je je echt in het buitenland voelt. 

Of je nu wil gaan wandelen, lokale markten wil bezoeken of winkels wil afgaan. In het centrum van Sitard ga je het zeker naar je zin hebben!  

6. Keulen – Duitsland

55 km ten oosten van Akenn vind je Keulen. Als je niet weet wanneer naar Keulen te gaan, moet je rond de kerstperiode gaan. Door de lichtjes en kraampjes kan het kerstgevoel niet beter zijn. Laat je natuurlijk ook helemaal gaan in de winkelstraten. Het wordt zeker gezellig!

7. Roermond – Nederland

In de Nederlandse provincie Limburg vind je het gezellige Roermond. De stad heeft heel wat outletwinkels waar je helemaal loco kan gaan. Denk maar aan bekende sportmerken en designerkleding aan een prijsje. Zijn we nog niet weg? 

8. Metz – Frankrijk

Het gezellige Metz is een kleiner stadje met zeer leuke boetiekjes en lekkere restaurantjes Een stad met riviertjes vinden we altijd leuk éh!

9. Breda – Nederland

Last but not least: Breda. Een kleinere versie van Amsterdam waar je volop kan genieten van een zalige sfeer en winkels. 

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20