Cryptomunten duiken weer fors lager in bloedrood pinksterweekend

Terwijl de aandelenbeurzen in het weekend gesloten zijn, blijft het stormen op de cryptomarkten die 24/7 open zijn.

De koers van Bitcoin schommelde zondagnamiddag zenuwachtig rond het peil van 34.000 dollar, of zowat 16 procent lager dan twee dagen eerder. Een week eerder stond er nog een koers van 48.000 dollar op de tabellen.

De schade voor Ethereum (Ether) loopt nog hoger op. De op een na populairste cryptomunt dook zondagnamiddag onder de psychologische kaap van 2.000 dollar, waardoor het dagverlies opliep tot circa 15 procent. Op weekbasis is ETH bijna gehalveerd (-46%).

Gelijkaardige weekverliezen ondergaan Dogecoin (-42%), Cardano (-49%) en de hippe nieuwe munt Internet Computer (-44%). Dogecoin is intussen diep onder de grens van een halve dollar gezakt en stond zondagnamiddag op 30 dollarcent. Van Cardano’s eerder gevierde doorbraak door 2 dollar valt ook niets meer te bespeuren. De munt zakte naar een waarde van circa 1,2 dollar.

Van de tien populairste cryptomunten liet Polkadot zondagnamiddag het grootste weekverlies zien: min 60 procent.

Peking

De jongste onrust op de cryptomarkten werd vrijdag ontketend door een communiqué van de Chinese overheid die Bitcoin expliciet noemde als een mogelijke bron van algemene financiële instabiliteit. Het leidde tot een nieuwe verkoopgolf, volgend op de cryptocrash van afgelopen woensdag.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20