“Cryptomiljardairs zagen voorbije negen maanden 116 miljard dollar van hun fortuin weggevaagd”

Dat 2022 een annus horribilis was voor de cryptowereld, bewijst een recente schatting van zakenblad Forbes. Daaruit blijkt namelijk dat 17 toonaangevende miljardairs uit de sector in 2022 een groot deel (soms zelfs het gros) van hun vermogen hebben zien verdampen.

Waarom is dit belangrijk?

De cryptowereld verkeerde dit jaar permanent in crisis. De koersen van de grootste munten kenden een enorme terugval, en verschillende middelgrote cryptobeurzen en -banken werden failliet verklaard nadat bleek dat ze over onvoldoende terugbetalingscapaciteit beschikten. Het groteske fraudeverhaal rond cryptobeurs FTX betekende misschien nog de grootste opdoffer voor de industrie; de naweeën ervan zijn nog altijd voelbaar.

In het nieuws: Door de “cryptowinter” verloren topmensen uit de cryptosector sinds maart in totaal 116 miljard dollar, zo schat Forbes, dat vanwege zijn jaarlijkse ranglijst van miljardairs geldt als autoriteit op het vlak van fortuinen van extreem vermogende mensen.

  • Die som behelst de opgetelde verliezen van 17 cryptobonzen; 15 ervan verloren daarbij zelfs meer dan de helft van hun fortuin.
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer