Crelan verwelkomt in juni alle 850.000 klanten van Axa Bank: “We worden de vijfde grootste bank van België”

De Belgische financiële instelling Crelan maakte vandaag bekend dat de integratie van Axa Bank in juni zal gebeuren. In totaal zullen de gegevens van honderdduizenden Axa-klanten worden overgedragen naar het IT-platform van Crelan.

In het nieuws: Crelan heeft meer details gedeeld over de nakende integratie van AXA Bank.

  • Crelan kondigde in 2021 al de overname van Axa Bank aan. Vorig jaar hebben de twee banken alle voorbereidingen getroffen om de samensmelting vlot te doen verlopen. Nu komt het moment van de waarheid. Crelan zal tijdens een weekend in juni de gegevens van bijna 850.000 klanten en ruim 300 bankagenten van Axa Bank overgedragen naar het IT-platform van Crelan.
    • “Dat wordt de big bang”, zegt Philippe Voisin, CEO van Crelan, tegenover Trends.be. “Wij hebben er heel veel voorbereidingswerk in gestoken. Maar er zijn altijd risico’s. Elke IT-migratie stoot op problemen of complicaties. We proberen daar zo veel mogelijk op te anticiperen, dankzij de inzet van onze eigen medewerkers en externe consultants.”
    • Ter herinnering: BNP Paribas Fortis bewees eerder dit jaar dat zo’n IT-integratie niet altijd feilloos verloopt. Er waren toen problemen bij het overdragen van de gegevens van de klanten van bpost bank.
  • Voisin voegt eraan toe dat de agentschappen worden klaargestoomd voor de nieuwe bank, met onder andere een eengemaakt commissieloonbarema. De bank stelt ook minimumnormen waaraan een toekomstig agentschap van Crelan zal moeten voldoen op.
  • Door de samensmelting zal het aantal kantoren krimpen. Crelan liet vorig jaar al weten het de bedoeling is om het aantal vestigingen te doen zakken van 790 naar 420 à 500.
  • Met de opslorping van Axa Bank wordt Crelan naar eigen zeggen de vijfde grootste bank van België, na BNP Paribas Fortis, KBC, ING België en Belfius.

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er zich afspeelt in de financiële wereld? Niels Saelens, een journalist met een passie voor financiën, volgt alles op de voet op. Via deze link kan je je inschrijven op zijn dagelijkse nieuwsbrief.