Coronavirus heeft in België nagenoeg 10.000 levens geëist

Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in België is op een week tijd met 17 procent gedaald. Dat blijkt uit de statistieken van Sciensano. Gemiddeld werden daarbij nog 509,4 besmettingen per dag geregistreerd. Ook het aantal opnames in de ziekenhuizen daalt, maar het gemiddeld aantal doden per dag blijft toenemen.

In de meeste Belgische regio’s kon een daling worden gemeld. In het Brussel gewest is er wel nog altijd sprake van een stijging. Op een week tijd werden in die regio 874 besmettingen vastgesteld. Dat is een stijging met 68 patiënten tegenover de week voordien.

Daarnaast kent ook de provincie Vlaams-Brabant een lichte stijging. Daar werden 16 extra besmettingen opgetekend. In Antwerpen werd er daarentegen een daling met 486 registraties gemeld. De provincie Antwerpen tekende de voorbije week 813 besmettingen op.

Overlijdens

In totaal zijn in België sinds de uitbraak van de coronacrisis al 80.894 mensen met het virus besmet geraakt. 

Het aantal overlijdens blijft wel nog toenemen. Er stierven op een week tijd gemiddeld 10,0 mensen per dag aan de gevolgen van een besmetting. Dat is een toename met 52 procent in een week. In België heeft het virus tot nu toe al aan 9.985 mensen het leven gekost. De grens van 10.000 slachtoffers komt daarmee bijzonder dichtbij. 

Het aantal hospitalisaties daalde dan weer met 9 procent. Er werden per dag nog gemiddeld 29,7 ziekenhuisopnames opgetekend. In totaal liggen nog 314 mensen in het ziekenhuis. Op de afdelingen intensieve zorgen worden nog 74 patiënten behandeld.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20