Coronavirus: gemiddelde aantal besmettingen daalt verder

Het gemiddelde aantal besmettingen met het coronavirus daalt voor de vierde dag op rij. Tussen 10 en 16 augustus raakten gemiddeld 535 Belgen per dag besmet met het virus. Het gemiddelde aantal doden stijgt wel. In z’n recentste cijfers spreekt Sciensano over gemiddeld 10 overlijdens per dag. De week voordien waren het er nog 4. 

In de week van 10 tot 16 augustus raakten gemiddeld 535 Belgen (534,6 om precies te zijn) per dag besmet met het coronavirus. Da’s een daling van ongeveer 13 procent in vergelijking met de cijfers van de week voordien, toen dagelijks gemiddeld 601 mensen positief testten. Het is al de vierde dag op rij dat dat cijfer daalt, telkens ongeveer even sterk.

Overal dalend, behalve in Brussel en Namen

In bijna het hele land is die trend dalend, behalve in Brussel. In de week van 10 tot 16 augustus raakten in onze hoofdstad 822 mensen besmet, 127 meer dan de week ervoor. Ook in Namen stijgt het aantal besmettingen lichtjes, met 4 besmettingen.

In totaal bleken nu al 79.479 Belgen besmet met het coronavirus. Dat zijn er 582 meer dan gisteren. Dat aantal is nog niet officieel. Sciensano maakt het officiële cijfer pas over vier dagen bekend, wanneer alle gevallen gecontroleerd zijn.

Gemiddeld 30 ziekenhuisopnames

Het gemiddelde aantal ziekenhuisopnames stagneert ongeveer. Tussen 10 en 16 augustus werden 30 coronapatiënten (30,4 om precies te zijn) opgenomen, de week ervoor waren het er 31. In totaal werden nu al 18.789 coronapatiënten opgenomen in de Belgische ziekenhuizen.

Gisteren waren 334 ziekenhuisbedden bezet door coronapatiënten. Dat is er één minder dan de dag ervoor. Van die 334 coronapatiënten liggen er 83 op de afdelingen intensieve zorgen, dat zijn er 6 minder dan de dag voordien. 48 coronapatiënten moeten worden beademd, dat aantal is niet veranderd.

Gemiddeld 10 overlijdens

In de week van 10 tot 16 augustus overleden gemiddeld 10,4 Belgen (afgerond 10) aan de gevolgen van Covid-19. Da’s meer dan een verdubbeling in vergelijking met de cijfers van de week ervoor, toen dagelijks gemiddeld 4 mensen overleden. In totaal stierven nu al 9.969 Belgen aan het virus.

Nationale Veiligheidsraad

Deze voormiddag zit de Nationale Veiligheidsraad opnieuw samen om de loop van de coronapandemie in ons land te bekijken. De Veiligheidsraad, die bestaat uit vertegenwoordigers van de verschillende regeringen en gezondheidsexperts, beslist straks over de te nemen maatregelen vanaf 1 september.

Grote versoepelingen worden er niet verwacht, want de grote prioriteit is om de scholen op die dag te kunnen openen. De Veiligheidsraad bekijkt ook of de sociale bubbel uitgebreid kan worden, wat experts afraden en dus weinig waarschijnlijk is, en of de regels rond mondmaskers overal gelijk kunnen worden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20