Coronavariant weegt ook op Amerikaanse beurzen: -1,5 procent

Wall Street begint de week in het rood. De Dow Jones opent 0,5 procent lager, de S&P500 verliest 1,7 procent en de Nasdaq doet er 1,6 procent af.

Het moest een spetterende opening worden op Wall Street nadat de Amerikaanse politici zondagavond na maanden van onderhandelingen een stimuluspakket voor de economie hadden goedgekeurd. Elke Amerikaan krijgt 600 dollar en werklozen krijgen er wekelijks 300 dollar bij.

Dat goede nieuws kon echter niet winnen tegen de onheilsprofeet van het afgelopen weekend: in het VK is een variant van het coronavirus ontdekt die 70 procent besmettelijker zou zijn. Buurlanden als België, Nederland en Frankrijk gooiden quasi meteen al hun grenzen dicht.

Tesla in het rood

De VS reageerden nog niet, maar het mag niet verbazen dat beleggers schrik hebben dat het virus ook hun land binnenkomt via Britse reizigers. Ze drukken massaal op de verkoopknop.

De autobouwer Tesla, die aan zijn eerste dag in de sterindex S&P500 begint, gaat 4,7 procent onderuit. Nike gaat dan weer 5,7 procent hoger op goede resultaten. De omzet ging er in het derde kwartaal 9 procent op vooruit.

Reisaandelen

Naar goede gewoonte bij slecht coronanieuws gaan de reisaandelen de dieperik in. Cruisemaatschappijen Carnival en Norwegian gaan tot 6 procent in het rood, vliegtuigmaatschappijen verliezen 4 procent.

Vaccinbedrijven doen het weer iets beter. Moderna gaat 3,5 procent in het groen. Pfizer verloor in de eerste handelsminuten tot 1,8 procent, maar kon terugkomen tot 1,4 procent verlies na goedkeuring van zijn vaccin door het Europees Geneesmiddelenagentschap.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20