Tesla komt naar S&P500 na beursweek afgesloten te hebben op recordhoogte

Tesla maakt zich op om vandaag toe te treden tot de S&P500. De beleggers lijken enthousiast te reageren op die komst. Het aandeel van de producent van elektrische wagens eindigde afgelopen vrijdag op een recordhoogte.

Tesla zal het meest waardevolle bedrijf zijn dat wordt opgenomen in de S&P500. Volgens de analist Howard Silverblatt zal de producent van elektrische wagens 1,69 procent van die index vertegenwoordigen.

Indextrackers stuwen aandeel

De komst van Tesla heeft het aandeel van het bedrijf geen windeieren gelegd. ‘Indextrackers, fondsen die een bepaalde index volgen, hebben afgelopen vrijdag zo’n 93 miljard dollar aan aandelen van Tesla gekocht zodat hun portefeuilles een weerspiegeling zijn van de nieuwe situatie in de S&P500′, zei Silverblatt aan Reuters.

De analist berekende dat de S&P500 met 1 punt zal stijgen of dalen per koerswijziging van Tesla ten belope van 11,11 dollar. De koers-winstverhouding van de S&P500 zal volgens hem toenemen van 22,3 naar 22,6.

660 miljard dollar

De marktwaarde van Tesla bedraagt nu ongeveer 660 miljard dollar, waardoor de producent van elektrische wagens net uit de top vijf van de meest waardevolle beursgenoteerde Amerikaanse bedrijven valt. Veel beleggers vinden het bedrijf overgewaardeerd.

Tesla is het meest verhandelde aandeel van Wall Street. De afgelopen twaalf maanden werd er per handelssessie 18 miljard dollar aan aandelen verhandeld. Dat is bijvoorbeeld 4 miljard dollar meer dan Apple.

Elon Musk, de CEO van het bedrijf, bezit samen met andere ingewijden ongeveer 20 procent van alle aandelen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20