Coronatest stuurt beurskoers Biocartis 30 procent hoger

Het aandeel van Biocartis zoefde donderdag 30 procent hoger. De Mechelse diagnostiekonderneming maakte bekend dat ze werkt aan een coronatest en meldde ook een forse volumegroei tijdens het eerste kwartaal.

Biocartis is bezig met de ontwikkeling van een test om het coronavirus op te sporen. Het gaat om een test op zijn geautomatiseerde Idylla-platform. Dat is een draagbaar, diagnostisch minilab dat bijvoorbeeld bloed kan analyseren. Het bedrijf verwacht in de tweede helft van 2020 een goedkeuring te krijgen van het Amerikaanse voedsel- en medicijnenagentschap FDA. Biocartis hoopt een eenvoudige test voor personen met griepachtige symptomen te maken, zodat ze snel weten of ze besmet zijn met het coronavirus (SARS-CoV-2).

Daarnaast stuurde het Mechelse bedrijf donderdag ook een tussentijdse update uit. Het diagnostiekbedrijf zag de vraag naar de cartridges die nodig zijn voor de Idylla-toestellen, tijdens het eerste kwartaal toenemen met 68 procent tegenover een jaar eerder.

Wegens de coronacrisis ziet Biocartis zich wel genoodzaakt om zijn jaardoelstellingen in te trekken. Door de coronapandemie loopt de plaatsing van nieuwe Idylla-toestellen in ziekenhuizen vertraging op, en op dit moment heeft het bedrijf niet meteen zicht op beterschap. Maar dat kon het enthousiasme bij beleggers niet temperen. Het aandeel eindigde de beursdag 30 procent hoger, op ruim 5 euro.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20