Coronacijfers stabiliseren: ziekenhuisopnames op dagbasis opnieuw de hoogte in

Het gaat niet goed met de coronacijfers. De afgelopen dagen lijken de cijfers een plateau bereikt te hebben. Op dagbasis is er zelfs een stijging van de ziekenhuisopnames.

Van 2 tot 8 december werden elke dag gemiddeld 193 patiënten in het ziekenhuis opgenomen. Dat zijn er 6 procent minder dan een week eerder. Toen werden er gemiddeld 205 ziekenhuisopnames per dag geteld.

De weekgemiddelden verbergen weliswaar het feit dat er op dagbasis opnieuw een stijging is vastgesteld. Dinsdag 8 december werden er 207 mensen met het coronavirus opgenomen in het ziekenhuis. De dag evoor waren dat er 144. Dat is dus een stijging van 63 mensen. In totaal liggen er nu 3.143 coronapatiënten in het ziekenhuis. 676 van hen liggen op intensieve zorg.

Ruim 2.100 nieuwe besmettingen per dag

Ook het aantal nieuwe besmettingen lijkt te stagneren. Tussen 29 november en 5 december werden er dagelijks gemiddeld 2.154 nieuwe besmettingen vastgesteld. Dat is een daling van 7 procent in vergelijking met de week daarvoor.

Tijdens diezelfde periode werden er dagelijks gemiddeld 29.772 tests afgenomen. De positiviteitsratio bedraagt momenteel 8,6 procent.

Gemiddeld 102 overlijdens per dag

Tussen 29 november en 5 december hebben 102 mensen het leven gelaten ten gevolge van het coronavirus. Dat is 19,4 procent minder dan de week ervoor. In totaal stierven er in ons land al 17.507 mensen aan het virus.

De stagnerende cijfers baren zowel de politici als de virologen zorgen. Eerder deze week benadrukte nationaal coronabestrijder Steven Van Gucht dat het belangrijk is om vertrouwen te hebben in elkaar en de coronamaatregelen. ‘De voorbije weken hebben we getoond dat we met de huidige set aan maatregelen de besmettingen kunnen doen dalen’, aldus Van Gucht.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20