Coronacijfers: Aantal besmettingen neemt licht toe, ziekenhuisopnames blijven stabiel

Het aantal ziekenhuisopnames blijft stabiel ten opzichte van de voorgaande zevendaagse periode. Wel nemen de besmettingscijfers voor de tweede dag op rij licht toe. Het aantal overlijdens blijft licht dalen. Zo blijkt uit de nieuwste cijfers op het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.

Het aantal besmettingen met het coronavirus in ons land neemt opnieuw toe. Het gaat om een stijging met 7 procent. Eind februari werd nog gevreesd dat we in maart te maken zouden krijgen met een forse stijging in de coronacijfers, maar die blijft voorlopig uit. 

Gemiddeld 2.522 nieuwe besmettingen per dag (+7 procent)

In de week van 3 tot 9 maart werden in België dagelijks gemiddeld 2.522 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat is een stijging met 7 procent in vergelijking met de week voordien. 

Op dit moment worden er elke dag gemiddeld 44.682 coronatesten afgenomen in ons land. Dat zijn er 7 procent meer dan in de vorige periode van zeven dagen. Het percentage tests dat positief blijkt te zijn, de zogenaamde positiviteitsratio, neemt heel licht af. Deze ligt nu op 6,3 procent, wat een zeer lichte daling is van 0,1 procent. 

Gemiddeld 148,7 ziekenhuisopnames per dag (0 procent)

Het aantal ziekenhuisopnames blijft stabiel ten opzichte van de voorgaande zevendaagse periode. Van 6 tot 12 maart werden elke dag gemiddeld 148,7 personen opgenomen in het ziekenhuis met Covid-19. 

Gisteren lagen er 1.916 patiënten in het ziekenhuis na een besmetting met het coronavirus. Dat zijn er 6 meer dan een dag eerder. 468 mensen liggen op de afdeling intensieve zorgen. Dat zijn er 22 meer dan een dag eerder. 254 mensen moeten beademd worden.

Gemiddeld 25,3 overlijdens per dag (-3,8 procent)

De voorbije week overleden dagelijks gemiddeld 25,3 patiënten aan de gevolgen een coronabesmetting. Dat is 3,8 procent minder dan een week eerder. In totaal overleden er in ons land al 22.397 mensen aan de gevolgen van een coronabesmetting.

Vaccinaties

Op dit moment kregen al 721.826 Belgen minstens één dosis van een coronavaccin toegediend. Dat is goed voor 7,8 procent van de bevolking ouder dan 18 en 6,3 procent van de volledige bevolking. 365.808 mensen kregen ook al hun tweede vaccinatie en zijn dus volledig ingeënt tegen het coronavirus. Dit komt overeen met 4 procent van de volwassenen in ons land en 3,2 procent van de volledige bevolking.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20