Corona en bosbranden maken van ventilatie nieuwe ‘must have’ in Californische luxevilla’s

De bosbranden in Californië hebben de vraag naar hoogstaande airco in huis doen exploderen. Vooral rijke mensen zoeken nu naar huizen waar dat standaard ingebouwd is. Dat schrijft de Amerikaanse krant Los Angeles Times.

Waar de rijke bevolking vroeger huizen zocht waar standaard jacuzzi’s en zwembaden waren ingebouwd, is die focus nu verlegd naar luchtfilterende ventilatie. De combinatie van Californië dat geteisterd wordt door bosbranden en mensen die er hele dagen moeten binnen zitten door corona, doet de vraag naar propere lucht in huis enorm stijgen.

‘Plots heeft iedereen het erover’, zegt verkoper Michael Gambino aan Los Angeles Times. Bij twee van de duurste huizen die hij onlangs verkocht, één van 14 miljoen dollar en één van 23,5 miljoen dollar, was luchtverversing volgens hem de doorslaggevende factor.

Nood

Al is zo’n installatie niet goedkoop. Voor een goede luchtfiltering betaalt u al gemakkelijk 200.000 dollar (172.000 euro). Maar ook luxeappartementen beginnen het nu te verwerken in hun aanbod. ‘Vroeger was airco eerder een optie, ondertussen is het bijna een nood geworden’, laat een huizenverkoper zich ontvallen in de krant.

Ecologisch, maar toch comfortabel leven is de voorbije jaren sowieso aan een opmars bezig, maar in volle pandemie lijkt airco plots belangrijker te zijn geworden dan looppistes op de het dak of een meditatiekamer.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20