Corona Direct autoverzekering

 

Voordat je in een auto mag gaan rijden, ben je in België verplicht om minimaal een Burgerlijke Aansprakelijkheid verzekering (BA-verzekering) voor het voertuig af te sluiten. Je kunt voor deze, en nog een aantal andere verzekeringsformules, onder andere terecht bij Corona Direct. Dit is een verzekeraar met een ruime ervaring en een prima reputatie. Het grote publiek kent deze verzekeraar echter vanwege de kilometerverzekering voor voertuigen. Corona Direct was immers de eerste verzekeraar in België die deze formule in gebruik heeft genomen en bovendien als enige per gereden kilometer de verzekeringspremie bepaalt. De meeste andere verzekeraars die een kilometerverzekering aanbieden zullen daarentegen werken met zogenaamde schijven om hun premies voor kilometerverzekeringen te berekenen.

Toetsing van de verzekeringsaanvraag

Schermafbeelding 2016-06-22 om 11.44.52Corona Direct biedt haar klanten alleen kilometerverzekering aan voor personenauto’s en zal evenals het gros van de overige verzekeraars in ons land alle aanvragen van te voren eerst checken. Corona Direct hanteert daarbij verschillende segmentatie- en acceptatiecriteria. Op die manier kan namelijk het schaderisico beter in worden geschat en kan het zo nu en dan gebeuren dat een bepaald voertuig niet (meer) wordt verzekerd.

Criteria om de verzekeringspremie te bepalen

Verder zijn er nog een aantal andere criteria die de verzekeringspremie zullen beïnvloeden:

 • het gebruik van een auto,
 • de staat van een auto,
 • de rijervaring van de bestuurder(s)van de auto,
 • de verzekeringsgeschiedenis de bestuurders van de auto.

Aan de hand van deze gegevens zal vast worden gesteld of je auto (nog) met een BA en/of omnium formule kan worden verzekerd. Bij Corona Direct worden overigens ook voor de aanvullende verzekeringsopties, bijvoorbeeld de verzekering voor bestuurders en rechtsbijstand vergelijkbare criteria gebruikt.

De gestelde criteria voor een auto worden gebaseerd op de ouderdom, de cataloguswaarde en de staat van de auto. Het kan dan zowel een personenauto als een lichte vrachtauto betreffen. Natuurlijk zal je voertuig eveneens aan alle wettelijke eisen dienen te voldoen om ermee op de openbare weg te mogen komen.

Als bestuurder van een auto maakt Corona Direct een persoonlijk profiel aan. Dit gebeurt op basis van je:

 • rijervaring,
 • rijgedrag,
 • woonplaats,

Deze aspecten spelen namelijk een belangrijke rol als het gaat om het risico dat je loopt op schade. Corona Direct zal bij de boordeling van je verzekeringsaanvraag verder nog kijken naar eventuele schade(s) die in het verleden uit zijn gekeerd en eerdere autoverzekering(en) die je af hebt gesloten. Al deze laatstgenoemde gegevens kun je terugvinden op het schadeattest dat je door je vorige verzekeraar(s) verstrekt krijgt.

Indien je geen schadeattest over de laatste 5 jaar in je bezit hebt, of als je betrokken bent geweest bij meerdere ongevallen in een relatief korte periode, dan kan een verzekeraar weigeren om je een autoverzekering te verstrekken, of een autoverzekering aanbieden tegen een verhoogde premie. Ook tijdens de looptijd van je verzekeringscontract kan een verzekeraar dit soort stappen nemen als je geen schadeattest kunt overleggen of te veel schade het veroorzaakt.

Bij Corona Direct kunnen zich enkel chauffeurs verzekeren die beschikken over een definitief rijbewijs B en die tevens aan alle wettelijke eisen voldoen om in ons land met een auto op de openbare weg te mogen rijden. Op het ogenblik dat je bijvoorbeeld recent veroordeeld bent (geweest) voor een zware inbreuk op het verkeersreglement, zoals dronken achter het stuur, het plegen van een vluchtmisdrijf of roekeloos rijgedrag, dan zal Corona Direct je geen autoverzekering willen verstrekken.

De verzekeringscontracten van Corona Direct

Bij Corona Direct kun je geen verzekering krijgen als je meer dan 3 maanden aaneengesloten in het buitenland verblijft omdat iedere verzekeringsovereenkomst heeft een minimale looptijd kent van 1 jaar. Als je binnen de looptijd van je verzekeringscontract van auto wisselt, dan kan het gebeuren dat de verzekeraar je premie aan gaat passen, of zelfs de volledige autoverzekering stopzet.

Corona Direct kent een aantal verschillende verzekeringsformules die allemaal uitgaan van het jaarlijks aantal gereden kilometers:

 1. Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA) autoverzekering: de verzekering die je wettelijk verplicht bent om af te sluiten als je op de openbare weg met een auto wilt rijden. Met deze autoverzekering ben je verzekerd tegen schade die met je auto aan derden toe is gebracht. Omdat je bij Corona Direct een kilometerverzekering aangaat, wordt je verzekeringspremie over het aantal gereden kilometers berekend en ben je doorgaans voordeliger uit dat met een reguliere BA-autoverzekering. De reguliere verzekeringen gaan echter uit van het gemiddelde aantal kilometers van alle autobestuurder in ons land zonder rekening te houden met de effectieve afstand die er met je auto is afgelegd.

Bij Corona Direct geniet je van de volgende voordelen:

 • je voldoet aan de wettelijk verplichte basisverzekering voor auto’s,
 • je bent verzekerd tegen alle schade die toegebracht is aan derden,
 • je bent verzekerd tegen alle schade die toegebracht is aan de passagiers in je auto,
 • je kunt 24 uur per dag en 365 dagen per jaar rekenen op bijstand als je betrokken bent geraakt bij een ongeval,
 • als het mogelijk is, zal er binnen 2 werkdagen expertise plaatsvinden,
 • een aanhangwagen tot 750 kilogram zal kosteloos zijn meeverzekerd
 1. BA + Kleine Omnium autoverzekering is een verzekering die aan wordt gepast voor een auto die meer dan 2 jaar oud is en je dekt tegen de meeste schades waar je zelf geen schuld aan hebt, zoals diefstal, glasbreuk en weerschade. Deze verzekeringsformule wordt vaak gebruikt door bestuurders die hun auto niet Full Omnium willen verzekeren, maar toch de waarde van hun voertuig veilig willen stellen.

Bij Corona geniet je van de volgende voordelen:

 • je geniet van alle voordelen van de Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering,

Deze verzekering wordt aangevuld met:

 • bij schade waar je zelf geen invloed op uit kunt oefenen, zal geen eigen risico worden berekend,
 • als je auto onbestuurbaar is geworden als gevolg van een ongeval dan krijg je binnen 2 uur een vervangende auto,
 • het wegslepen van je eigen voertuig zal kosteloos gebeuren,
 • passagiers die niet gewond zijn zullen kosteloos thuis worden gebracht.
 1. BA + Kleine Omnium Plus autoverzekering is een verzekeringsformule die je dezelfde voordelen en waarborgen biedt als bij een Kleine Omnium. Als extra aanvulling zul je dan echter verzekerd zijn tegen ‘perte totale’ nadat je betrokken bent geraakt bij een ongeval.
 1. BA + Full Omnium is een optimale verzekering als je een nieuwe auto rijdt omdat je voertuig altijd tegen alle schade verzekerd zult zijn, zelfs als je zelfs een ongeval hebt veroorzaakt. Deze formule zal je alle voordelen van de Kleine Omnium geven en tevens een aanvulling bieden van:
 • het terugbetalen van alle schade aan je eigen auto, zelfs of je zelf de veroorzaker van het ongeval was,
 • het direct betalen van urgente reparaties nadat je betrokken bent geraakt bij een ongeval.
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20