China gooit zichzelf nieuwe reddingsboei en lost restricties op kapitaalstromen voor buitenlandse investeerders

In de hoop om meer buitenlandse investeringen aan te trekken, laat China buitenlandse partijen in Beijing en Shanghai hun geld vrij in en uit het land bewegen. Het is een significante wijziging van de Chinese koers.

Waarom is dit belangrijk?

De Chinese economie valt van de ene tegenvaller in de andere. Beijing voert allerhande maatregelen in om de economie te ondersteunen en kapitaal binnen te halen. Nu lost het land de greep op buitenlandse investeerders toch wat, die normaliter aan strenge regelgeving moeten voldoen om geld in en uit het land te krijgen.

In het nieuws: China wil “buitenlandse investeringen aantrekken om een open economie op te bouwen”.

De zet van China komt er slechts enkele weken nadat uit officiële cijfers bleek dat het aantal directe buitenlandse investeringen serieus gezakt was, net als het ondernemersvertrouwen, merkt CNN op.

  • In de Shanghai vrijehandelszone kunnen buitenlandse investeerders, zowel personen als bedrijven, hun geld overmaken zonder restricties of vertragingen. Dat meldt de lokale overheid in e
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer