CEO Zwitserse bank: “Bitcoin kan dit jaar naar 75.000 dollar stijgen”

Als meer institutionele beleggers Bitcoin beginnen te omarmen, kan de koerswaarde van ’s werelds populairste cryptomunt dit jaar bijna verdubbelen tot 75.000 dollar. Dat meent Guido Buehler, CEO van de Zwitserse gereguleerde cryptobank Seba.

“Wij geloven dat de prijs omhooggaat”, opperde Guido Buehler woensdag op zakenzender CNBC. Hij was te gast op de Crypto Finance Conference in de mondaine Zwitserse wintersportplaats Sankt Moritz.

“Onze interne waarderingsmodellen wijzen op een prijs op dit moment tussen de 50.000 en 75.000 dollar”, aldus Buehler. “Ik ben er vrij zeker van dat we dat niveau gaan zien. De vraag is altijd timing.”

Institutioneel geld

Buehler zei dat hij denkt dat het instappen van institutionele beleggers zal helpen om de prijs van Bitcoin in 2022 een boost te geven.

“Institutioneel geld zal de prijs waarschijnlijk opdrijven”, klonk het. “We werken als een volledig gereguleerde bank. We hebben activa pools die op zoek zijn naar de juiste momenten om te investeren.”

Buehler zei ook dat voor Seba Bank wettelijke goedkeuring zocht, zijn team naar de technologie keek die cryptomunten aandrijft en tot de conclusie kwam dat het financiën gaat “herdefiniëren”.

Dieptepunt

Na in november vorig jaar een recordhoogte van 69.000 dollar te hebben bereikt, heeft de Bitcoin zijn waarde de afgelopen maanden zien instorten. Maandag tuimelde de prijs kortstondig onder de 40.000 dollar, wat betekent dat het digitaal actief zich bevindt op een dieptepunt dat in vijf maanden niet meer is voorgekomen.

“De prijsdaling deze week kwam doordat de stijgende rente op schatkistpapier – en het vooruitzicht van hogere rentetarieven bij de Fed – beleggers ertoe aanzetten om posities in risicovolle, op groei gerichte activa af te stoten”, schrijft CNBC.

Op de vraag of Bitcoin de recordniveaus van vorig jaar zal testen, zei Buehler dat hij “denkt van wel”. Maar hij benadrukte ook dat de volatiliteit hoog zal blijven.

(evb)

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.