CEO Novo Nordisk: “Impact eetlustremmende medicijnen zoals Ozempic zorgt voor onrust in de voedingssector”

Samengevat. Voedings- en medische bedrijven, van snackfabrikanten tot producenten van knie-implantaten, zien de eetlustremmende behandelingen van Novo Nordisk A/S als een mogelijke bedreiging. Dit leidt tot bezorgde telefoontjes van CEO’s aan Novo over de impact en uitrol van deze medicijnen. Ondanks de uitdagingen in de toeleveringsketen, benadrukt Novo Nordisk de potentie van deze behandelingen om niet alleen voor de welgestelden, maar voor een breed publiek toegankelijk te zijn.

Waarom is dit belangrijk?

De opkomst van gewichtsverliesmedicijnen zoals Ozempic en Wegovy, die gewichtsverlies kunnen veroorzaken dat voorheen alleen via chirurgische ingrepen mogelijk was, heeft mogelijk verstrekkende gevolgen voor de economie en de samenleving. Dit varieert van de impact op consumentengedrag en de vraag naar bepaalde voedingsproducten tot aan mogelijke veranderingen in algemene gezondheid.

"Ze zijn er bang voor"

In het nieuws. Grote bedrijven zoals Walmart en Chipotle Mexican Grill bestuderen hoe een gezonder en minder hongerig klantenbestand hun bedrijf kan beïnvloeden, terwijl Danone en Nestlé producten ontwikkelen die aansluiten bij de behoeften van gebruikers van deze medicijnen.

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer