Cathie Wood dumpt aandeel PayPal ten gunste van cryptovriendelijke Cash App; techbelegger ziet koers Bitcoin nog steeds naar 1 miljoen dollar klimmen

Cathie Wood, oprichter en CEO van tech-beleggingsbedrijf Ark Invest, heeft alle belangen van haar firma in betaaldienst PayPal gedumpt. De mediagenieke belegger zei meer vertrouwen te hebben in de langetermijngroei van de mobiele betalingsservice Cash App, die werd ontwikkeld door Jack Dorsey’s blockchaintechbedrijf Block.

Waarom is dit belangrijk?

Het financiële dienstenbedrijf PayPal runt de betaalapp Venmo als directe concurrent van de Cash App van Block.

Wood is van mening dat Venmo, de app van PayPal die directe transacties tussen twee individuele partijen (‘peer to peer’) aanbiedt, niet veel meer dan een nabootser is van Cash App. Laatstgenoemde service wist meer dan het dubbele aan inkomsten van Venmo te genereren uit bijna de helft van het aantal gebruikers.

Pijlsnel netwerk, crypto-wallets

Cash App maakt gebruik van het pijlsnelle Bitcoin Lightning Network (LN), legde Wood uit op de Bitcoin 2022-conferentie in het Amerikaanse Miami. Ook daarom is de app veel interessanter voor haar, schrijft cryptonieuwssite Cointelegraph. Lightning is een layer 2-schaaloplossing voor Bitcoin, bedoeld om snellere en goedkopere transacties op het netwerk mogelijk te maken.

Daarnaast zei Wood in een interview met CNBC dat ze Cash App verkiest boven PayPal vanwege z’n meer uitgebreide integratie van crypto-wallets.

“We hebben de neiging om in te zetten op wie volgens ons de winnaars zullen zijn… Toen we onze portefeuilles consolideerden tijdens een ‘risk-off’-periode, verkozen we Block boven PayPal.” Het concept ‘risk off’ houdt in dat elk aandeel in de portefeuille dat als risico gezien wordt, de deur uit gaat.

Organische groei

Wood benadrukte het feit dat haar vertrouwen in Cash App voortkomt uit de “organische” groei van z’n gebruikersaantallen, in tegenstelling tot de “top-down benadering” van Venmo.

Venmo heeft momenteel 70 miljoen gebruikers en kon een winst van 850 miljoen dollar noteren; Cash App haalde vorig jaar uit 44 miljoen gebruikers dan weer een winst van 2,03 miljard dollar, volgens gegevens van app-tracker Business of Apps.

1 miljoen dollar

Wood is een waar Bitcoin-fanaticus. Op de voorbije conferentie herhaalde ze haar voorspelling dat de BTC-koers tegen 2030 de 1 miljoen dollar zal aantikken.

“Zoals velen van u wellicht weten, hebben we (…) een prijsdoel in 2030 (…) van meer dan 1 miljoen dollar per Bitcoin”, zei Wood, en verwees daarbij naar een rapport dat in januari dit jaar gepubliceerd werd op de website van Ark Invest. “Als je de site bezoekt en je ziet hoe we dat beargumenteren (…) alles wat we de komende acht jaar verwachten is dat ruwweg 2,5 procent van het institutionele vermogen wordt toegewezen aan Bitcoin.”

Wood noch Bitcoin hebben een fantastische start gehad van 2022. Het vlaggenschipfonds ARK Innovation, dat Wood roem en fortuin opleverde in 2020, is sinds de start van het jaar met maar liefst 40 procent gedaald, na vorig jaar 24 procent te zijn gezakt. Bitcoin, ’s werelds grootste cryptomunt volgens marktkapitalisatie, koerst dan weer rond de 42.000 dollar; eind vorig jaar liet BTC nog een all time high van 68.000 dollar noteren.

(ns)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20