Sterbelegger Cathie Wood verwacht de komende 5 jaar nog steeds “spectaculaire rendementen”

In een interview met CNBC verdedigde Cathie Wood opnieuw de aandelenportefeuille van haar Ark Invest. De investeerder ziet de komende 5 jaar gewoon goed zitten.

“Gezien onze verwachtingen voor de groei in deze nieuwe technologieën, denk ik dat we een aantal spectaculaire rendementen gaan zien”, zei de Ark Invest-CEO in het CNBC-programma ‘Capital Connection’.

Dit in tegenstelling tot de huidige vorm van de techaandelen waar Ark Invest op inzet. De Nasdaq zit in het slop en de Ark Innovation-ETF is in de afgelopen 12 maanden bijna gehalveerd. Ter vergelijking: de S&P 500 is in dezelfde periode met 15 procent gestegen. “Dit is de meest cruciale strijd van je investeringscarrière”, wierp de interviewer in het programma op.

Wood geeft grif toe dat de start van het jaar moeilijk is: “We hebben een verschrikkelijke berenmarkt voor innovatie achter de rug”, geeft zij toe. “Maar als je kijkt vanaf het dieptepunt van de coronacrisis tot de piek [van de Ark Innovation ETF] in februari 2021, hebben we 358 procent gewonnen.”

De wereld wordt geconfronteerd met “allerlei problemen”, en het antwoord op dit alles “is innovatie”, voegde de investeerder eraan toe.

Privaat vs. publiek

Wood noemt haar onderneming eigenlijk een durfkapitaalfonds op de publieke markten, die techbedrijven anders waarderen dan de particuliere markten.

“Als je vergelijkt wat er gebeurt op de publieke aandelenmarkten met de private aandelenmarkten, in termen van innovatie, hebben we een daling van 60 procent gezien in het afgelopen jaar. Op de particuliere markten is een stijging van 20 procent te zien.”

Hoe verklaart ze dit? “Publieke markten zitten vol met benchmark-gevoelige investeerders”, in tegenstelling tot particuliere marktinvesteerders die “explosieve groeimogelijkheden” zien in grote innovatieplatforms.

Wood pleit voor geduld: de S&P 500 is voor 28 procent vertegenwoordigd door nieuwe technologieën. “Maar hun succes ligt al in het verleden.” Woods gok is dat de technologieën waarin haar ETF heeft geïnvesteerd op een dag hun weg zullen vinden naar de S&P 500, maar daar nu nog niet zijn.

Volatiliteit

Wat de Russische invasie van Oekraïne betreft, staat de volatiliteitsindex VIX momenteel op 34, aldus de marktdeskundige. We kunnen dus grote dalingen op de beurzen verwachten. Bij Europese aandelen, bijvoorbeeld, heeft het begin van 2022 de winsten van 2021 bijna volledig uitgewist. De Amerikaanse markten zijn iets minder getroffen, maar bevinden zich ook in een berenmarkt.

Maar Wood denkt niet dat we dezelfde mate van onzekerheid zullen zien als bij de coronacrisis in 2020, toen de VIX steeg tot bijna 70, het dubbele van het huidige niveau.

(lb/ns)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20