Boeing gaat bijna 7.000 werknemers afdanken

De Amerikaanse vliegtuigbouwer gaat 6.770 werknemers op straat zetten als gevolg van de coronacrisis, schrijft zakenzender CNBC. Boeing zit al een tijdje in slechte papieren.

Begin april kon de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal al melden dat het bedrijf plannen bestudeerde om 10 procent van het personeelsbestand te schrappen. De vliegtuigbouwer wordt midscheeps getroffen door Covid-19, omdat er geen vraag is naar vliegtuigreizen. Alle luchtvaartmaatschappijen houden hun vloot aan de grond en kiezen ervoor om geplande orders uit te stellen of te schrappen.

‘We zijn op het ongelukkige moment gekomen dat we moeten beginnen met gedwongen ontslagen. We stellen de eerste 6.770 Amerikaanse teamleden deze week op de hoogte van het feit dat ze getroffen worden (bij deze ontslagronde, red.)’, stelt topman Dave Calhoun, die begin dit jaar de stuurknuppel overnam van Dennis Muilenburg. Hij moest opstappen door het 737 MAX-debacle.

Tijdens de afgelopen twee jaar hebben de aandelen van Boeing twee derde van hun waarde verloren. De winst van de vliegtuigbouwer ging in rook op, omdat het paradepaardje, de 737 MAX, al maanden aan de grond staat. Aanleiding waren twee dodelijke crashes, in oktober 2018 en maart 2019, met toestellen van dat type, die kampten met softwarefouten.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20