Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 24 OKT

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Bizarre teleprompterfouten en ‘onzichtbaar in campagne’: heeft Joe Biden een verkiesbaarheidsprobleem?

Logo Business AM
Biden vs Trump

14/09/2020 | Dominique Dewitte | 4 min leestijd

Joe Biden verlaat een kerk na het bijwonen van een zondagsdienst in Wilmington (Delaware. (AP Photo/Patrick Semansky)

50 dagen voor de verkiezingen lijkt de geringe zichtbaarheid van Joe Biden in de campagne een probleem voor zijn verkiesbaarheid te gaan vormen. Dat hij daarnaast op vreemde momenten opteert om met een teleprompter te werken, doet vragen rijzen over zijn mentale scherpte. Stemmen gaan dan ook op om hem niet met Trump in debat te laten gaan.

Verder is het enthousiasme voor Trump onder zijn basis een pak groter dan dat onder niet-Trumpkiezers voor Biden is. Onderstaande foto, die zaterdag in de staat Nevada werd genomen, zegt genoeg. Tegen alle Covid-19-regels in sprak Trump daags daarna ook nog eens  duizenden mensen toe in een gesloten ruimte in Las Vegas.

Biden heeft weinig interacties met de pers. Hij blijft vanwege de pandemie vaker thuis. Wanneer hij toch de straat op gaat wordt hij meestal afgeschermd van kiezers. Ook het feit dat hij een teleprompter gebruikt in situaties waarin dat niet bijzonder gebruikelijk is, roept vragen op. Zo werd hij erop betrapt dat hij ermee werkte tijdens een virtuele meeting met de machtige vakbondsfederatie AFL-CIO.

Tijdens het weekeinde werkte Trump dus twee campagne-evenementen af, Biden bleef grotendeels onzichtbaar. Democratische insiders zien het spook van 2016 opnieuw opduiken. Eén van hen is de bekende cineast Michael Moore. Die voorspelde bij de vorige verkiezingen al een Trumpzege. Ook toen liet een volgens de peilingen onklopbare Hillary Clinton na een aantal cruciale staten te bezoeken. De rest is geschiedenis.

Compton: 2 agenten worden neergeschoten

Zaterdagavond werden in Compton (Los Angeles) dan 2 politieagenten van dichtbij neergeschoten door een nog op de vlucht zijnde dader. De toegang tot het ziekenhuis waar de twee worden verzorgd, werd een tijdlang geblokkeerd. Mensen die ‘We hope they die’ riepen, verhinderden dat politie en ambulancepersoneel hun werk konden doen. 

Zulke scènes gingen zondag Amerika rond. Ze spelen duidelijk in de kaart van Trump, die zich positioneert als de kandidaat van ‘LAW & ORDER!. 

Biden veroordeelde het geweld onmiddellijk, maar de lauwe reacties en de latente antipolitiestemming bij een deel van de linkervleugel van de Democratische Partij baren onbesliste kiezers grote zorgen. 

Tel daarbij dat de overwegend linkse pers in de VS Bidens tekortkomingen zoveel mogelijk wegmoffelt en de situatie in het veld zou vandaag al gans anders kunnen zijn dan de peilingen ons voorhouden.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  41.688.829
 • Aantal
  doden
  1.137.115
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  287.700
 • Aantal
  doden
  10.658
Biden vs Trump
AMERIKAANSE VERKIEZINGEN
Volg het hier LIVE elke dag
 • Wie wint de Amerikaanse verkiezingen?

  Biden vs Trump
Logo Business AM

Business AM | Stocks