Bioscopen kondigen heropening aan

De grote bioscoopketens Kinepolis en UGC kondigen aan dat ze later deze week weer open gaan. Ze wachten de formele beslissing van het Overlegcomité daarover niet af.

Het Overlegcomité zal vandaag formeel beslissen om terug te keren naar de oude coronaregels voor theaters, concertzalen en bioscopen. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) duidelijk laten uitschijnen na het arrest van de Raad van State, dat het Overlegcomité terugfloot over de sluiting van cultuurhuizen.

Strikt gezien sloeg dat arrest niet op bioscopen, maar Verlinden liet verstaan dat ook de cinemazalen weer open kunnen volgens de vorige regels. Dat betekent concreet dat tot 200 toeschouwers weer mogelijk zullen zijn.

Spider-Man

Kinepolis kondigde woensdag aan vanaf zaterdag 1 januari weer de deuren te openen. UGC, de nummer twee in ons land, gaat nog sneller en heropent al donderdag. De kerstvakantie is een belangrijke commerciële periode voor de cinemazalen, zeker nu de nieuwe Spider-Man, een wereldwijde blockbuster, op de programmatie staat.

Enkele kleinere bioscoopzalen bleven open ondanks de verplichte sluiting, die nu dus weer ingetrokken wordt.

Het aandeel Kinepolis won in een eerste reactie circa 3 procent op de beurs.

(bzg)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20