Nieuwe Spider-Man breekt door grens van 1 miljard dollar opbrengsten ondanks coronacrisis

De filmindustrie kijkt met grote ogen naar het enorme succes van Spider-Man: No Way Home. De kaskraker met Tom Holland en Zendaya was na amper 12 dagen goed voor meer dan 1 miljard dollar aan ticketinkomsten, en dat terwijl cinemazalen wereldwijd kampen met beperkingen of sluitingen als gevolg van de coronapandemie.

Al bij de eerste trailer bleek dat de nieuwe Spider-Man aansloeg bij een groot publiek. Dat werd bevestigd in het openingsweekend en ook daarna bleef het hard gaan. De film had maar twaalf dagen nodig om de kaap van 1 miljard dollar ticketinkomsten te overschrijden. Alleen een andere superheldenfilm van Marvel, Avengers: Endgame, deed beter (vijf dagen), maar dat was wel nog in precoronatijden.

Uit de statistieken van Exhibitor Relations, dat de wereldwijde bioscoopgegevens bijhoudt, blijkt dat de Spider-Manfilm vooral in Noord-Amerika hoge ogen gooit, met een bioscoopopbrengst van 467 miljoen dollar. Alle andere markten samen zijn goed voor nog eens 587 miljoen dollar.

Sony en Disney

Spider-Man: No Way Home is zo de eerste sinds Star Wars: The Rise of Skywalker, uitgebracht in december 2019, die nog eens meer dan 1 miljard dollar in het laatje brengt. De film wordt daarmee de succesvolste in het coronatijdperk. Het gaat om een coproductie van Sony Pictures en Disney, die de eigenaar is van het superheldenuniversum Marvel.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20