Beste kredietkaarten voor op reis of vakantie

 

Wanneer je op vakantie gaat, dan wil je je uiteraard zo min mogelijk zorgen maken. Dit geld natuurlijk ook voor de financiën en om die reden is het in veel gevallen verstandig om een kredietkaart mee te nemen. Een kredietkaart hanteert immers vaak een gunstige wisselkoers en slechts beperkte transactiekosten. Met een kredietkaart kun je bovendien goed een grote betaling of aankoop doen, zoals het betalen van de hotelrekening, de huur van een auto en de kosten van een restaurantbezoek.

Veilig betalen over de grens

schermafbeelding-2016-09-07-om-19-59-50Een belangrijk voordeel van een kredietkaart is dat je, wanneer je deze bij de hand hebt op reis, je van de beste interbancaire wisselkoers gebruik kunt maken als je een transactie uitvoert. Wisselkoersen in vreemde valuta zullen je aan worden gerekend in landen buiten de Eurozone, maar desondanks lager uitvallen dan de koers die door veel Belgische banken of plaatselijke wisselkantoren in rekening zullen wordt gebracht. Door gebruik te maken van een kredietkaart op reis hoef je dus geen geld ter plaatse te wisselen, maar evenmin met veel contanten op zak rond te lopen.

Verder zal de kredietkaartmaatschappij steeds garanderen dat een transactie op een veilige manier uit kan worden gevoerd, dus ook als je onderweg bent buiten onze landsgrenzen. Zelfs als de kredietkaart verloren raakt, of wordt gestolen, zal de kans op fraude beperkt blijven omdat er altijd een unieke pincode of een handtekening moet worden gegeven voordat er een transactie uitgevoerd zal worden.

Kredietkaart als waarborg

Tijdens een reis in het buitenland kan het gebeuren dat je niet de beschikking hebt over je eigen auto. Op het moment dat je je dan toch wilt verplaatsen, is het huren van een auto doorgaans een uitstekende optie. Hierbij zal echter vaak door de autoverhuurder een waarborg worden gevraagd. De kredietkaarten van Visa en MasterCard kunnen als een dergelijke waarborg worden gebruikt. Uiteraard geldt dat ook voor de waarborg die gesteld moet worden voor de huur van bijvoorbeeld een motor, een scooter, een jetski, duikmateriaal of een boot.

Allerlei extra’s tijdens de reis

Als je op reis gaat wil je je het liefst zo min mogelijk zorgen hoeven maken. Een aantal kredietkaarten kan je zelfs deze extra voordelen en diensten bieden en dat is wel zo handig. Je kunt hierbij onder andere denken aan een kredietkaart die uit is gebreid met één of meerdere extra verzekeringen, interessante korting die je als kaarthouder kunt krijgen of punten die je kunt sparen door de kaart te gebruiken.

De kredietkaart die je onderweg op zak hebt is dan dus veel meer dan alleen de geldreserve die aangesproken kan worden bij onvoorziene omstandigheden of problemen. Uiteraard blijft ook dit aspect wel erg belangrijk en enorm handig, zeker als de rekening van de kredietkaart later ook in periodieke termijnen afgelost kan worden.

Wereldwijde acceptatie

Een goede kredietkaart biedt je niet alleen de mogelijkheid om snel en veilig een transactie uit te voeren, en is dus een erg veilige manier om geld te transporteren, maar zal bovendien vaak over heel de wereld als betaalmiddel worden aanvaard. Kredietkaarten van Visa en MasterCard behoren zeker tot de systemen die in de meeste landen wel gebruikt kunnen worden om betalingen en geldopnames mee te regelen. Bij het kiezen van een minder bekende kredietkaart is het echter wel altijd aan te raden om na te gaan of deze kunnen worden gebruikt in de landen die je tijdens je reis wilt bezoeken.

Welke kredietkaart is het meest geschikt?

Kredietkaarten kunnen onderling sterk verschillen waardoor er dus niet kan worden gesteld dat er één werkelijk de beste van allemaal is. Of een kaart als de beste kan worden beschouwd in een bepaalde situatie hangt immers af van een aantal persoonlijke wensen en voorkeuren. Zo zal iemand die veel risicovolle activiteiten beoefend tijdens het reizen er baat bij hebben dat bij een uitgebreide reisverzekering, en wellicht ook een extra bagageverzekering, die aan de kredietkaart is verbonden. Iemand die daarentegen vaak een auto huurt tijdens het verblijf in het buitenland zal meestal liever van bepaalde voordelen op dit vlak willen profiteren, zoals het sparen van voordeelpunten of een uitgebreide verzekering ten aanzien van de huurauto.

Bovendien moet bij een goede kredietkaart een goed evenwicht zijn tussen de kosten en de baten. Wanneer je immers veel gebruikskosten moet betalen, maar daar relatief weinig voor terug kunt verwachten, dan is er geen sprake van een geschikte kaart in deze specifieke situatie. De beste kredietkaart voor de één, hoeft dan ook zeker niet de beste kaart voor de ander te zijn. Elke persoonlijke situatie is namelijk anders, en dat geldt ook voor de verwachtingen die iemand van een kredietkaart en de bijkomende extra’s heeft.

Vergelijken van kredietkaarten voor op reis

Vandaag de dag zijn er erg veel verschillende kredietkaarten op de markt te verkrijgen. Niet alle kaarten zullen je echter extra zekerheden opleveren onderweg en kunnen dus direct van je voorkeurenlijstje af worden gestreept. Dit geldt ook voor de kredietkaarten die geen dekking bieden op je reisbestemming, die te weinig voordeel opleveren of die gewoonweg te duur zijn. Door voortdurend kredietkaarten te filteren op je persoonlijke wensen, in verhouding tot de gebruikskosten die aan de kaarten zijn verbonden, kom je uiteindelijk uit bij de meest geschikte kredietkaart voor jouw reis en voorkeurenpakket.

Het is zeker niet aan te raden om blindelings te vertrouwen op de verhalen van een andere kredietkaart gebruiker of tussenpersoon als je een kredietkaart wilt nemen. In alle gevallen dien je zelf de nodige informatie in te winnen over de betreffende kaart en de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen. Hierbij is van essentieel belang dat je precies weet wat een kredietkaart je kan bieden, en tegen welke prijs, dat zal gebeuren. Voordat je een definitieve beslissing neemt, is het om die reden absoluut aan te bevelen om ook de kleine lettertjes in de gebruiksovereenkomst en de algemene voorwaarden van de betreffende kredietkaart nauwkeurig door te lezen. Je voorkomt op deze manier immers een groot aantal onnodige teleurstellingen, misverstanden, discussies en frustraties achteraf.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20