Belgische corona-tol blijft dalen: voorbije 24 uur nog 79 overlijdens

De voorbije vierentwintig uur moesten in Belgische ziekenhuizen opnieuw 77 patiënten met een coronabesmetting worden opgenomen. Tegelijkertijd konden echter 98 patiënten, nadat ze genezen waren verklaard, het ziekenhuis opnieuw verlaten. Dat blijkt uit het dagelijks rapport van de instelling Sciensano. Er wordt wel opgemerkt dat ook de voorbije vierentwintig uur nog 79 mensen zijn overleden.

Morgen begint België met zijn exit uit de lockdown. Het rapport van Sciensano toont dat de neerwaartse trend in de besmettingen zich verder blijft doorzetten.

Verdere verbetering

De voorbije vierentwintig uur werden daarbij 398 nieuwe bevestigde besmettingen gemeld. Daardoor heeft het coronavirus in België in totaal 49.906 burgers besmet. De cijfers van Sciensano tonen al verscheidene dagen een verbetering. Sinds midden maart zijn er in het land ook al 12.039 patiënten genezen verklaard.

Ook het aantal patiënten op de diensten intensieve zorgen van de ziekenhuizen blijft dalen. Momenteel worden op die afdelingen 676 patiënten behandeld. Dat betekent een daling met 15 procent tegenover de dag voordien.

Verder kan nog worden gemeld dat de ziekenhuizen de voorbije vierentwintig uur 44 overlijdens moesten melden. In de woonzorgcentra werd gewag gemaakt van 35 slachtoffers.

Zesde plaats

Internationale cijfers melden verder dat het aantal besmettingen wereldwijd inmiddels tot bijna 3,4 miljoen slachtoffers is opgelopen. Daarbij zijn in totaal meer dan 240.000 doden gevallen. Het zwaarst getroffen zijn de Verenigde Staten, waar tot nu toe al ruim 66.000 overlijdens zijn gemeld.

Italië staat op de tweede plaats met 28.710 doden, gevolgd door Groot-Brittannië (28.131), Spanje (25.100) en Frankrijk (24.729). België staat met 7.765 overlijdens op de zesde plaats. Daarbij wordt wel opgemerkt dat niet alle landen bij de registratie van de overlijdens dezelfde normen hanteren.

Er zijn wereldwijd echter ook al meer dan 1 miljoen patiënten genezen verklaard.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20