Dit zijn de Belgische bedrijven die binnenkort misschien hun intrede op de beurs doen

Euronext, het moederbedrijf van verschillende Europese beurzen, start een opleidingsprogramma voor bedrijven die kapitaal willen ophalen via de aandelenmarkten. Er zijn negen Belgische deelnemers, die dus in de komende maanden of jaren naar de beurs kunnen trekken.

Waarom is dit belangrijk?

In 2022 zijn beursintroducties zeldzamer geworden, deels vanwege de algemene daling van de aandelenkoersen. Maar bedrijven zijn nog steeds geïnteresseerd om kapitaal op te halen via de aandelenmarkten. Dat blijkt uit het aantal deelnemers aan de opleiding van Euronext.

In het nieuws: Euronext lanceert TechShare en IPOready. Deze educatieve programma's ondersteunen Europese bedrijven die de komende jaren een notering aan Euronext overwegen.

  • De opleiding duurt zes maanden. De deelnemers gaan onder meer leren hoe ze een beursgang moeten waarderen, wat de vereisten zijn voor een IPO (Initial Public Offering) en hoe het zit met de juridische regelgeving.
  • "Bedrijven zullen ook profiteren van diepgaande individuele coachingsessies", voegt Euronext eraan t
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer