Strategen waarschuwen dat de Europese beursrally voor dit jaar al voorbij is

Een rondvraag van het persagentschap Bloomberg bij negentien financiële instellingen leert dat ze verwachten dat de Europese beursrally voor dit jaar al (grotendeels) voorbij is.

Waarom is dit belangrijk?

2022 was een rampjaar voor de Europese beurzen. Een torenhoge inflatie, forse renteverhogingen, een energiecrisis en de oorlog in Oekraïne deden de beleggers naar de uitgang vluchten. Tijdens de eerste weken van 2023 was er wel sprake van een herstelbeweging.

In het nieuws: De Europese beurzen hebben tijdens de eerste weken van 2023 een nieuwjaarsrally ingezet.

  • Die rally werd donderdag even gepauzeerd door een toespraak van Christine Lagarde, voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB), tijdens het World Economic Forum (WEF) in Davos. Ze benadrukte dat er nog meer verhogingen met 50 basispunten onze richting zouden uitkomen. De topvrouw reageerde op een bericht van Bloomberg waarin het persagentschap zei dat de monetaire instelling na een
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer