Belangrijkste les uit de notulen van de ECB en Fed: geduld is een schone deugd

De Federal Reserve en de Europese Centrale Bank (ECB) hebben de notulen van de jongste rentevergaderingen gepubliceerd. Daarin wordt bevestigd dat er renteverlagingen aan de horizon lonken, maar dat de centrale bankiers voorzichtig te werk willen gaan.

Waarom is dit belangrijk?

Zowel de Fed als de ECB zijn in 2022 begonnen met het geldbeleid te verstrakken om de forse prijsstijgingen tegen te gaan. Intussen is de inflatie afgezwakt. De markten verwachten daarom dat de centrale banken binnenkort de rentes zullen verlagen. De centrale bankiers willen weliswaar niet te snel schakelen.

In het nieuws: De Amerikaanse en Europese centrale bankiers willen de rentes niet te vroeg verlagen. We laten eerst ons licht schijnen over de notulen van de Fed.

  • Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve, zei na de vergadering in december dat er dit jaar waarschijnlijk drie renteverlagingen zullen volgen. Fed-bestuurder Mary Daly herhaalde deze week dat drie zulke wijzigingen wenselijk zijn. Het blijft weliswaar koffiedik kijken wanneer we de eerste renteknip mogen verwachten. D
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer