Bel20 vaart kalme koers, Galapagos nog steeds op het strafbankje

De Europese beurzen gaan op donderdag eerder rustig uit de startblokken. Het beloofde maandelijkse Amerikaanse stimuluspakket laat alvast weinig openlijke negativiteit toe, maar het Belgische Galapagos staat niet te juichen.

De Eurostoxx ging met een half procent in de plus bij de openingsbel. Over het hele Europese beursveld is de teneur licht positief, enkel in Frankfurt is de DAX bijna uniform positief, met bijna een procent winst. Onze eigen Bel20 kleurde met een half procentje winst ook groen.

Aperam is de hoogvlieger van de dag in de Belgische sterindex, met bijna drie procent winst. De roestvrijstaalproducent verscheen de laatste maanden op kooplijsten van verschillende makelaars, dat kan de plotse stijging verklaren.

Onderaan bungelt Galapagos. De Belgische farmagigant moest op woensdag finaal kleur bekennen over het lot van filgotinib. Het reumaproduct mag niet verschijnen op de Amerikaanse markt en dat is een flinke streep door de rekening. Op woensdag werd het aandeel met 8,5 procent afgestraft en ook donderdag opent Galapagos met 1,5 procent verlies.

Elders op de beurs was er goed nieuws voor Xior. De studentenmakelaars hebben zich ingekocht in een studentengebouw in Groningen. Investeerders belonen die belofte met 1,5 procent winst.

Nog in de bouw zet Aedifica in op zorgcampussen in Duitsland, ook met een positief gevolg. Het aandeel wipt 1,25 procent hoger.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20