Bel20 in het groen dankzij liefdesbrief voor AB InBev

De Bel20 is nog maar een kleine 60 punten verwijderd van de 4.000 punten. De Belgische sterindex heeft de beursdag in de plus kunnen afsluiten dankzij een koopadvies voor AB InBev.

Nadat de zakenbank Barclays Galapagos woensdag een stevig duwtje in de rug heeft gegeven, was het vandaag de beurt aan AB InBev. Volgens Laurence Whyatt, analist bij Barclays, is het aandeel van de biergigant het enige (door hen opgevolgde) drankenaandeel waarvan de koers in de loop van 2021 kan verdubbelen. ‘We denken dat beleggers het potentieel voor margeherstel fors onderschatten. Een misvatting die mogelijk al op 6 mei met het rapport over het eerste kwartaal rechtgezet kan worden’, luidt de redenering.

Liefdesbrief voor AB InBev

De liefdesbrief heeft hoe dan ook zijn effect niet gemist. Het aandeel van AB InBev is donderdag 3,75 procent hoger geschoten. Dankzij die boost heeft de Bel20 de handelsdag 0,15 procent hoger kunnen afsluiten. Daarmee sluipt de sterindex almaar dichter bij de symbolisch grens van 4.000 punten. Om morgen, op de laatste handelsdag van de week, die kaap te kunnen ronden moet de index stijgen met 1,5 procent.

Galapagos heeft de stijging van woensdag, na een koopadvies van Barclays, niet verder kunnen zetten. Het aandeel was donderdag met een verlies van 2,25 procent de hekkensluiter van de Belgische beursbarometer.

Ook de Eurostoxx50 is erin geslaagd om de beursdag in de groene zone af te sluiten. De Europese index is 0,4 procent hoger geschoten. Net zoals de Bel20 flirt de Eurostoxx50 met de 4.000 punten. De index is slechts 7 punten verwijderd van die grens.

Positieve kwartaalresultaten stuwen Wall Street hoger

In de Verenigde Staten (VS) noteerde de Dow Jones kort na het luiden van de openingsbel 0,7 procent hoger. De Nasdaq deed er 1 procent bij en de S&P500 ging er 0,8 procent op vooruit.

Beleggers in de VS reageren onder meer positief op het nieuws over de Amerikaanse steunaanvragen. In totaal waren dat er vorige week 576.000. Dat zijn er veel minder dan de verwachte 700.000. Voorts stond de teller de voorgaande week nog op 769.000.

(am)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20