Bel20 aan kop in Europees peloton dankzij Ageas

De verzekeraar Ageas zette vrijdag een glansprestatie neer. Het aandeel steeg 6,7 procent en trok daarmee de Brusselse sterindex Bel20 naar de kop van het Europese klassement. De index ging er 1 procent op vooruit.

Ageas kwam vrijdag met uitstekende resultaten en houdt vast aan zijn dividend. Dat gaat in tegen een richtlijn van de Nationale Bank, maar beleggers lijken zich dat niet aan te trekken. Het aandeel van de verzekeraar eindigt de week met een ferme winst van 6,7 procent.

Verrassing in de rest van de top drie: Galapagos, dat ’s ochtends nog de pineut was in de Bel20, maakte een mooie ommezwaai. Het biotechbedrijf sloot de dag 1,8 procent hoger af en eindigt daarmee op de derde plaats. Het begon zijn beursdag met een verlies van 2,5 procent na slechte resultaten. Door de coronacrisis loopt het onderzoek naar zijn reumamiddel filgotinib vertraging op.

De staalproducent Aperam draagt nu de rode lantaarn en eindigt helemaal onderaan met 1,3 procent verlies.

Voetbaldeal

De telecomgigant Telenet, ten slotte, verliest 0,4 procent. Het bedrijf krijgt zijn voetbaldeal met rechteneigenaar Eleven Sports niet rond en heeft daardoor heel wat klanten slechtgezind gemaakt. De korting van 10 euro op het Play Sports-pakket is maar een pleister op de wonde.

In Amsterdam is de pineut nog steeds Prosus. Het techconglomeraat lijdt onder de beslissing van de VS om de alles-in-éénapp WeChat te bannen. Prosus bezit 31 procent van WeChat-eigenaar Tencent. Het aandeel gaat 4 procent onderuit.

De brede Europese index EuroStoxx50 wint 0,2 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20