(Nog) geen Belgisch voetbal bij Telenet: hier kan u wel kijken

Telenet is er nog niet in geslaagd om een deal te bereiken over alle matchen in de Jupiler Pro League met rechtenhouder Eleven.

Een dag voor de competitie op gang wordt geschopt, heeft telecomgigant Telenet nog geen deal over het Belgisch voetbal met Eleven. Het gaat over de rechten van de komende vijf jaar, een monstercontract dus.

Geen akkoord

‘We vinden het erg jammer dat we onze klanten geen Belgisch voetbal kunnen aanbieden bij de start van het nieuwe seizoen’, zegt Jeroen Bronselaer van Telenet in een persbericht. ‘We beseffen hoe belangrijk voetbal en hun favoriete club zijn voor veel van onze abonnees, zeker in tijden waarin we niet naar het stadion kunnen. We willen ver gaan om de supporters Belgisch voetbal aan te bieden, maar mogen een marktconforme prijs voor de uitzendrechten ook niet uit het oog verliezen.’

Telenet biedt een korting van 10 euro per maand aan voor wie een Play Sports-abonnement heeft zolang er geen akkoord is.

Eleven Sports betaalt de komende vijf jaar elk jaar 100 miljoen euro voor de rechten op de matchen in eerste klasse.

Waar kan ik matchen van de Jupiler Pro League bekijken?

  • Orange biedt voor 10,99 euro Orange Football aan. Daarvoor moet u wel Orange Trio-klant zijn.
  • Proximus heeft ook een extraatje bovenop zijn normale abonnement. Voor 16,99 euro heeft u All Sports, waar ook de matchen in de Jupiler Pro League onder vallen.
  • Speciaal: KBC biedt tijdens de match al clips van de hoogtepunten aan in de KBC-app. U moet daar geen KBC-klant voor zijn, al moet u dan wel ‘een zeer democratische prijs’ betalen. Deze dienst is wel nog niet geactiveerd.
  • RTBF zal hoogtepunten van de match uitzenden.
  • Tenslotte kan u natuurlijk ook bij Eleven Sports zelf terecht, voor 14,99 euro per maand.
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20