Alles-in-één-app KBC gaat nu ook Belgisch voetbal uitzenden

De bank KBC verwerft de exclusieve rechten voor het aanbieden van mobiele clips tijdens de matchen van de Jupiler Pro League (‘near live clips’).

Dat kondigen KBC en Eleven Sports, de nieuwe rechtenhouder van het Belgische voetbal, aan in een mededeling. Voetballiefhebbers krijgen via de dienst, die Goal Alert heet, alle goals en hoogtepunten tijdens Jupiler Pro League matchen met beeld en commentaar, live op hun smartphone via KBC mobile. KBC heeft ook de niet-exclusieve rechten verworven op de online samenvattingen van alle wedstrijden.

Eén centrale app

De dienst is vanaf eind augustus beschikbaar op de smartphone-app KBC Mobile, zowel voor klanten als niet-klanten. Het initiatief past in de ambitie van de bank om een alles-in-één-app te kunnen aanbieden met een breed scala aan diensten, van treintickets over tankdiensten en nu dus ook voetbalclips.

‘KBC wil dat haar klanten kunnen genieten van een zo breed mogelijk dienstenaanbod, snel en eenvoudig direct te activeren vanuit één centrale app, zonder gedoe en zonder 10 verschillende apps te moeten downloaden’, zegt transformatiedirecteur Patrick Tans.

Niet altijd gratis

Via het voetbal hoopt KBC ook niet-klanten naar zijn mobiele platform te lokken. Volgens het bedrijf maken vandaag al steeds meer niet-klanten gebruik van zijn app, ook al hebben ze geen bank- of verzekeringsproducten bij KBC.

Voor wie een betalende KBC-Plusrekening heeft, zit Goal Alert vervat in de prijs. Wie geen KBC -Plusrekening bezit of wie geen KBC-klant is, betaalt een ‘zeer democratische prijs’, zegt KBC.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20